Лайм

Це мій дім: пес Патрон зворушливо привітав рідний Чернігів із Днем міста

"Місто, в якому я знайшов своє призначення, і, можливо, кохання"

У День рятувальника, який в Україні святкували 17 вересня, знаменитий пес Патрон присвятив чернігівським піротехнікам ДСНС зворушливий допис, у якому розповів про свою команду. Цього разу зірковий улюбленець привітав із днем народження своє рідне місто – 21 вересня офіційно відзначають День Чернігова.

"Сьогодні у мого Чернігова день народження! І я так люблю його, тому що: це мій дім, мої деревця, мій парк. Місто, яке героїчно вистояло проти окупантів. Не вціліло повністю, втратило багато мешканців, але вистояло. Місто, в якому я знайшов своє призначення, і, можливо, кохання. Місто, в якому живуть мої люди. Працює моя команда. Місто, в якому було створено навіть цей аккаунт. Люблю своє місто і його мешканців. Може тут колись буде вулиця пса Патрона, і там буде чудовий майданчик для собак. З днем народження, Чернігів", - йдеться в публікації хвостатого помічника в Instagram.

Фото: instagram.com/patron_dsns

Патрон також поділився серією кадрів, зроблених під час його робочих буднів у Чернігові. На одному із фото він позував на тлі зруйнованих російськими окупантами будівель, на іншому – під час розмінування території разом із рятувальниками.

Фото: instagram.com/patron_dsns

Нагадаємо, український собака-винюхувач вибухівки здобув велику популярність на початку російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня джек-рассел-тер'єр допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими окупантами на українських територіях. За цей доволі короткий проміжок часу пес став улюбленим героєм не лише для дітей, а й для дорослих.

Фото: instagram.com/patron_dsns

Патрон почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців, до квітня 2022 року йому виповнилося 2,5 роки. Знаменитий помічник має власну сторінку в Instagram, за якою стежать вже 353 тисячі підписників.

8 травня Президент України Володимир Зеленський нагородив Патрона медаллю "За віддану службу", а його господаря Михайла Ільєва - орденом "За мужність" III ступеня.

27 травня на 75-му Канському кінофестивалю Патрон отримав "PalmDogManitarian" - нагорода, яку вручають за зв'язок між людством і собаками.

2 липня пес отримав грамоту та бойову монету від двух ветеранських організацій США: "Veterans of Foreign Wars" та "Bomb Techs Without Borders".

Фото: instagram.com/patron_dsns

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про артиста Джанго родом з України, якому оголосили підозру через підтримку РФ

Музиканту з Києва Олексію Піддубному, відомому як Джанго, прокуратура України оголосила про підозру за підтримку воєнної агресії РФ

Готова стати в стрій: відома радіоведуча заявила, що хоче вступити до лав ЗСУ

Радіоведуча Соня Сотник заявила, що готова до військової служби - жінка пояснила, як готується до можливої мобілізації

Де зараз співак Олександр Павлік: старший син Віктора Павліка виїхав з України

Син Віктора Павліка Олександр живе у США разом із сином - в іншій країні чоловік займається музикою - що відомо про його життя