Лайм

Kalush Orchestra отримали новий кубок "Євробачення" після того, як продали свій заради допомоги ЗСУ

Новий трофей вирушить містами України

У травні гурт Kalush Orchestra разом із телеведучим та волонтером Сергієм Притулою продав свій кубок "Євробачення". Кришталевий мікрофон переможців міжнародного конкурсу пішов із благодійного аукціону за 900 тисяч доларів - значна сума пішла на Збройні Сили України. Організатори пісенного заходу оцінили жест українців та пообіцяли новий кубок.

21 вересня переможці "Євробачення-2022" торимали знамениту копію призу. Тепер новий кришталевий мікрофон вирушить містами України, щоб кожен охочий міг сфотографуватися з переможним трофеєм Kalush Orchestra. Його до Львова, Івано-Франківська, Києва, Калуша, Чернівців та Вінниці привезе найзагадковіший учасник гурту КилимМен, повідомили на сторінці "Суспільного" в Instagram.

Фото: instagram.com/kalush.official

Нагадаємо, після перемоги на "Євробаченні-2022" гурт Kalush Orchestra пообіцяв продати свій приз заради допомоги українським військовим. Музиканти не одразу визначились, якій організації передати виручені кошти, але зупинили свій вибір на благодійному фонді Сергія Притули. Кошти від продажу мікрофона пішли на комплекс безпілотників PD-2 для ЗСУ.

"Після перемоги на Євробаченні-2022 нам хотілося, щоб приз конкурсу також відіграв свою значущу роль для пришвидчення перемоги України у війні. Саме тому, командою Kalush Orchestra було прийнято рішення виставити кришталевий мікрофон на аукціон. Те, що організатори конкурсу спеціально виготовлять для нас копію - стало приємним сюрпризом. Що ж, подумаємо тепер над тим, яку користь новий кубок зможе принести нашій країні, але спершу, хочемо, щоб кожен українець міг сфотографуватися з цим трофеєм. Адже перемога цьогорічна на Євробаченні - це не тільки перемога нашого гурту, а й усієї України", - сказав Олег Псюк.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На знак визнання державної служби: Чарльз III нагородив Кейт Міддлтон особливим королівським титулом

Кейт Міддлтон отримала нагороду Орден Кавалерів Честі та новий королівський титул представника цього Ордену

Сумую і люблю: Ахтем Сеітаблаєв зворушливо звернувся до покійної мами в день її народження

Український режисер та військовослужбовець Ахтем Сеітаблаєв вшанував пам'ять своєї матері та показав фото з мамою загиблого актора Паші Лі

Ментально не готова до цього: українська співачка розповіла, як ставиться до жіночої мобілізації

Співачка Даша Суворова прокоментувала тему жіночої мобілізації - артистка заявила, що поки не готова вступити до лав ЗСУ