Лайм

Поїздом в окремому вагоні: письменник Стівен Кінг вирушив до Києва

Поки що мета його візиту не уточнюється

Відомий американський письменник Стівен Кінг, який ще в перший день війни засудив напад РФ на нашу країну, їде до України потягом з Варшави. Однак поки невідомо, скільки король жахів пробуде тут і з якою метою він вирішив навідатися до української столиці.

Про візит знаменитого письменника повідомила Верховна Рада у Telegram. "Американський письменник неодноразово висловлювався на підтримку України у своїх соцмережах та в коментарях журналістам. Кінг їде поїздом із Варшави. Спеціально для літератора до потягу причепили окремий вагон", - йдеться в публікації.

Фото: Getty Images

Популярний автор з перших днів російського вторгнення демонструє свою підтримку українцям. В Twitter, де на нього підписано понад майже 7 млн людей, він критикує диктатора Путіна та російську пропаганду. Крім того, письменник раніше публікував кадри в одязі з українською символікою та відкрито заявляв, що захоплюється силою та відвагою нашого народу.

Читайте також: Це теракти: Стівен Кінг підтримав Україну після обстрілу ТРЦ у Кременчуці.

"Чому більшість із нас навчилася в дитинстві на ігровому майданчику: не можна стояти осторонь, коли велика дитина б'є маленьку. Ти маєш прийняти удари, щоб зупинити велику дитину", - писав в одному із постів Стівен.

Фото: twitter.com/StephenKing

Стівен Кінг – американський письменник, автор понад 200 творів, серед яких понад 50 бестселерів у стилях жахи, фентезі, трилер, містика. Також писав під псевдонімом Річард Бахман. Було продано понад 350 млн копій його романів та збірок оповідань. Після вторгнення РФ в незалежну Україну повідомив, що не продовжуватиме книжкові контракти з країною-агресором.

  • Тим часом наприкінці травня стало відомо, що в Україні вулиці Пушкіна хочуть перейменувати на честь Стівена Кінга. Українська письменниця та авторка комікс-персонажу Кота Інжиру Олена Павлова створила відповідну петицію.
  • Нещодавно до України приїхав відомий ведучий Девід Леттерман. Він взяв інтерв'ю у президента Володимира Зеленського у київському метро.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сумую і люблю: Ахтем Сеітаблаєв зворушливо звернувся до покійної мами в день її народження

Український режисер та військовослужбовець Ахтем Сеітаблаєв вшанував пам'ять своєї матері та показав фото з мамою загиблого актора Паші Лі

Ментально не готова до цього: українська співачка розповіла, як ставиться до жіночої мобілізації

Співачка Даша Суворова прокоментувала тему жіночої мобілізації - артистка заявила, що поки не готова вступити до лав ЗСУ

У США застрелили відомого 32-річного репера, який був другом Джастіна Бібера

Американський репер Кріс Кінг загинув у 32 роки - його застрелили невідомі під час спроби програбування - деталі інциденту