Кожна господиня в арсеналі має не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах. І якщо ви вже знаєте, як швидко почистити духовку від жиру, візьміть собі на замітку простий лайфхак із сіллю, щоб не пригорали пироги. theLime вирішив докладніше розповісти про це.
Головна проблема газових духовок – те, що випічка нерівномірно пропікається. Як правило, низ пирогів швидко пропікається і навіть підгорає, а в середині залишаються сире тісто та начинка.
Щоб вирішити її, знадобиться звичайна кам'яна сіль. Вся справа в тому, що вона допомагає теплу рівномірно поширюватися в духовці. При нагріванні сіль "вбирає" жар і відразу ж починає його віддавати, завдяки чому випічка не сохне і не пригорає.
Читайте також: Блогер показав, як спекти хліб на свічках, якщо немає газу та світла.
Як використовувати сіль для того, щоб у газовій духовці випічка випікалася рівномірно?
Якщо пригорає низ у газовій духовці, беремо дві пачки крупної солі та висипаємо її на старе або непотрібне деко. Це деко можна ставити на найвищий рівень духовки або на дно.
Якщо в духовці не пропікається верх булочок і пирогів – ставимо деко з сіллю вище.
Якщо в духовці підгоряє один бік – ставимо сіль на дно.
Щоб хліб рівномірно пропікався і не розповзався, форму з ним можна ставити прямо на деко з сіллю. Коли сіль пожовкне – її не потрібно викидати, вона все одно буде "працювати".
- Раніше ми розповіли, чим замінити качалку для тіста.
- Читайте також на theLime, який посуд не можна ставити в духовку.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.