Лайм

Вийде з першого разу: рецепт соковитої лазаньї з соусом болоньєзе

Побалуйте свою сім'ю

Для багатьох вечеря – це час, коли за столом збирається вся родина та ділиться своїми враженнями за день. Щоб урізноманітнити буденну трапезу іноді можна зробити піцу, наприклад, Маргариту, або ж оригінальну лазанью з кабачків. theLime підібрав також для вас рецепт класичної лазаньї з соусом болоньєзе, приготувати яку простіше простого.

Інгредієнти: листи для лазаньї (10-14 шт.), твердий сир (300-400 г).

Інгредієнти для соусу болоньєзе: цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), солодкий перець (0,5 шт., за бажанням), помідори (2-3 шт.), фарш (500 г), часник (2) зубчика), сіль, перець, базилік.

Інгредієнти для соусу бешамель: вершкове масло (50 г), борошно (2 ст. л. з гіркою), молоко (600 мл), сіль, перець, базилік.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку приготуємо соус болоньєзе для лазаньї. Для цього очищаємо та промиваємо в проточній воді цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо маленьким кубиком, а моркву тремо на терці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю з морквою. Потім додаємо фарш і швидко перемішуємо, щоб не було великих грудочок м'яса.

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо або пропускаємо через прес. Болгарський перець та томати промиваємо у проточній воді.

Помідори дрібно ріжемо або подрібнюємо у блендері. Додаємо їх у сковороду до овочів та фаршу разом із дрібно нарізаним болгарським перцем, часником та спеціями. За бажанням можна додати 1 ст. л. томатної пасти. Тушкуємо все разом 10 хвилин.

Читайте також: Як приготувати ліниву овочеву лазанью з лаваша.

Для лазаньї з фаршем та сиром також необхідно приготувати соус бешамель. Для цього беремо чисту сковороду та розтоплюємо на ній вершкове масло. Потім додаємо борошно і починаємо швидко розмішувати, щоб не утворювались грудочки.

Згодом вливаємо молоко, додаємо спеції та проварюємо до стану рідкої сметани.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С.

Беремо форму для випікання – бажано скляну. Змащуємо її олією, викладаємо листи лазаньї, їх змащуємо бешамелем. Зверху кладемо трохи соусу болоньєзе і посипаємо натертим на тертці твердим сиром. Потім знову листи, бешамель, болоньєзе, сир і так далі, доки не закінчиться соус. Зверху щедро посипаємо натертим сиром.

Накриваємо лазанью фольгою або кришкою і ставимо в духовку приблизно на 1 годину. За 15 хвилин до закінчення знімаємо фольгу, щоб утворилася апетитна сирна скоринка. Дістаємо, чекаємо, доки вона трохи охолоне, і розрізаємо на порційні шматочки.

Подаємо лазанью до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Однотонний манікюр на весну: стильні ідеї у модних відтінках сезону

Які варіанти однотонного манікюру придивитися на весняний сезон 2024, щоб виглядати стильно та виділятися із сірої маси

Можна вносити добрива прямо в лунку: чим підживити перець, щоб отримати гарний врожай

Як вибрати підходящий ґрунт для вирощування болгарського перцю, а також які натуральні добрива необхідно вносити в лунку при посадці  

М'ясна страва на Великдень-2024: як приготувати соковиту яловичину "Біф Веллінгтон"

Як у домашніх умовах приготувати соковиту м'ясну страву з яловичини під назвою Біф Веллінгтон, щоб здивувати гостей на Великдень