Лайм

Зникне навіть стійкий наліт у чашках: топ-5 лайфхаків для миття посуду

Запам'ятайте ці прості поради

Як би дбайливо ми не поводилися з посудом, згодом на ньому з'являються плями, які важко відмити звичайним миючим засобом. Раніше ми розповідали, чим почистити склянки від жирних відбитків, а тепер поділимося лайфхаками, як відмити наліт на чашках від чаю та кави.

Щоб повернути чашкам сліпучу білизну, не обов'язково використовувати дорогі магазинні засоби та агресивні хімікати, достатньо заглянути на полиці своєї кухні – все необхідне є під рукою. Нижче ми розповімо, як відмити чашки від чайного і кавового нальоту за допомогою безпечних, але ефективних засобів для виведення плям.

Фото: Getty Images

Харчова сода

З'єднайте соду з невеликою кількістю води, щоб вийшла густа маса. Втирайте отриману пасту у плями пальцями або вологою тканиною. Дайте засобу подіяти приблизно 5 хвилин, потім візьміть ганчірку для посуду і добре потріть проблемні місця. Харчова сода є м'яким абразивом, тому вам не варто турбуватися про подряпини.

Читайте також: Залийте брудний посуд цим розчином, і застиглий жир відмиється за лічені хвилини.

Зубна паста

Більшість зубних паст містять відбілювачі, освітлювачі та велику кількість абразивів, що робить їх ідеальним засобом для видалення плям від чаю та кави. Нанесіть зубну пасту на кухонну вологу серветку і ретельно обробіть забруднені місця на чашках. Коли плями зникнуть, добре прополощіть посуд під проточною водою.

Фото: Getty Images

Перекис водню

Змішайте перекис водню з достатньою кількістю харчової соди, щоб вийшла паста. Пальцями втирайте суміш у плями від чаю, потім злегка потріть їх кухонним рушником. Залишіть засіб для виведення плям не менше ніж на 10 хвилин. Потім чашку помийте миючим засобом, прополощіть та висушіть.

Лимон

Лимони містять кислоту і приємний аромат, що ідеально підходить для видалення плям з чайних і кавових чашок. Розріжте лимон на четвертинки та енергійно потріть забруднені місця м'якоттю. Залишіть на 5 хвилин. Далі чашку вимийте та висушіть.

Читайте також: Не тільки лимонна кислота: експерти назвали ефективні лайфхаки проти накипу у чайнику.

Оцет

Білий оцет - це безпечний, екологічно чистий, дезінфікуючий розчин та ефективний засіб для виведення плям. Наповніть чашку з плямами окропом наполовину і долийте нерозбавленим оцтом. Дайте постояти із цим розчином 5 хвилин. Як тільки вода охолоне, потріть плями губкою.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Злякалась неймовірно: Анастасія Приходько потрапила у ДТП через вибоїни на трасі

Анастасія Приходько потрапила в ДТП дорогою на концерт - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла подробиці аварії

Відомий ветеран розповів, як Кухар і Стоянов за кордоном заробляють на російському балеті

Олександр Терен розповів, як відмовився співпрацювати з Катериною Кухар та Олександром Стояновим через російський балет у репертуарі

Анастасія Приходько зневажливо висловилася про пісню представниць України на "Євробаченні-2024"

Анастасія Приходько заявила, що замість Альони Альони і Джері Хейл на Євробачення-2024 мав їхати Меловін з піснею Dreamer