RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Досьє

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Безугла Мар'яна Володимирівна

Народний депутат України

Народний депутат України Мар'яна Безугла Фото: https://www.facebook.com/bezuhlamariana

Мар'яна Безугла народилася 17 травня 1988 року в Києві.

Вищу освіту здобула у Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця на факультеті "Лікувальна справа", закінчила інтернатуру за спеціальністю "Внутрішні хвороби".

Крім того, Мар'яна навчалася в Українській військово-медичній академії за спеціальністю "Загальна практика – сімейна медицина".

Безугла закінчила Міжнародну програму лідерства Державного департаменту США "Охорона здоров'я та маргіналізована популяція" та отримала спеціалізацію "Організація та управління охорони здоров'я".

Мар'яна Безугла у соцмережах

Фейсбук

Телеграм-канал

Доходи

У декларації за 2022 рік депутат Мар'яна Безугла вказала 483,7 тисяч гривень доходів. Єдиним джерелом доходів була зарплата у Верховній Раді.

Крім того, Мар'яна Безугла зберігала готівкою 10 тисяч доларів, а на рахунку в ПриватБанку 147,5 тисяч гривень.

Також відомо, що народна обраниця із грудня 2019 року володіє квартирою у столиці вартістю 164 тис. грн та загальною площею 75,1 кв. метрів.

У той же час, з 1 лютого 2022 року Мар'яна Безугла орендує квартиру у Києві загальною площею 44,8 кв. метрів (вартість не вказана).

Кар'єра

Після закінчення ВНЗ Безугла працювала у поліклініці.

Потім працювала за медичним напрямом у проектному офісі реформ Міністерства оборони, вона керувала програмою "Реформа системи медичного забезпечення Збройних Сил". Програма створила Координаційний центр при Кабінеті Міністрів, до якого увійшли медичні служби силових структур та представники Міністерства закордонних справ України. Робота велася у шести напрямках з метою створення єдиного медичного простору.

У 2019 році Безугла обіймала посаду старшого інспектора з контролю за виконанням доручень відділу цивільних експертів Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

На парламентські вибори у 2019 році Безугла пішла мажоритарним виборчим округом №217, Оболонський район Києва та представляла партію «Слуга народу». Вона пройшла до парламенту, набравши 38,4% або 29 560 голосів виборців, випередивши кандидатку від "Європейської Солідарності".

У Раді Безугла отримала посаду заступника голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Вона також голова підкомітету запровадження цінностей та стандартів НАТО, міжнародного військового співробітництва та миротворчості. Член Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО.

12 грудня 2019 року Мар'яна увійшла до складу міжфракційного об'єднання "Гуманна країна", яке зареєстрували депутат від "Слуги народу" Юлія Овчиннікова та голова "Голосу" Кіра Рудник для боротьби за права та захист тварин від жорстокості.

11 січня 2024 року Безугла повідомила, що написала заяву на вихід із фракції та партії «Слуга народу». 12 січня заява Безуглої офіційно була прийнята.

Скандали

Основні скандали Безуглої пов'язані із відставкою головкому ЗСУ Валерія Залужного. Так, 26-27 листопада 2023 року Мар'яна у своїх соцмережах розмістила ряд постів із критикою Залужного та закликала його звільнитися. Це викликало бурю обурення у суспільстві.

Ключовий закид Безуглої до Залужного полягав у тому, що, на її думку, головком "не зміг надати плану задуму на 2024 рік".

"Ні великий, ні маленький, ні асиметричний, ні симетричний", - наголосила депутат.

При цьому вона оприлюднила надані генштабом кількісні показники мобілізації наступного року, а саме 20 тисяч осіб на місяць.

“Ця дискусія була непублічною, але напруга наростала і зараз ситуація така, що якщо військове керівництво не може надати жодного задуму на 2024 рік, а всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що потрібно більше людей без пропозиції щодо змін системи ЗСУ, то таке керівництво має піти”. - Заявила Безугла.

Все це відбувалося на тлі чуток про конфлікт між офісом президента Зеленського та вищим військовим командуванням, який лише посилився після публікації на початку листопада статті Валерія Залужного у британському виданні The Economist.

28 лютого 2023 року представник президента України у Конституційному Суді Федір Вениславський (фракція "Слуга народу") зареєстрував проект постанови №9068, якою запропонував Верховній Раді відкликати народну депутатку Мар'яну Безуглу зі складу парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Однак цього не сталося.

Сім'я

Відомо, що Мар'яна Безугла незаміжня.

Цитати

З виступу на форумі "Україна 30. Платіжка":

"… І зараз ми маємо те, що ми маємо і повинні це виправляти… е… що… е… по… е… У рамках нашого комітету та е… енергетичної безпеки, знову ж таки вже було сказано е… про те… крім… е… крім … е … саме …. е… електрики та питання… наскільки важко знайти баланс е між імпортом та е… цінами для населення. Проте треба прагнути до … е … власних потужностей. Це і питання та приєднання до … е … знову ж таки європейського простору. І це обробляється… е… Сама мета в тому, щоб у рамках енергетики як такої, тобто енергетичних питань… е… це і логістичний компонент та різні категорії теж доповнити, бо з питань з позиції національної безпеки тут більше спільні такі речі, що я можу говорити… е… це дуже важливо, щоб ми його досягли протягом найближчих років і вивели це у політиці… і не лише це в економічну площину, а й зберегли той політичний наратив. Точніше той політичний діапазон, прийнятний для народу".

Про керівництво ЗСУ:

"Якщо військове керівництво не може надати жодного задуму на 2024 рік, а всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що треба більше людей без жодної пропозиції щодо змін системи ЗСУ, то таке керівництво має піти".

Про себе:

"Моя місія як голови підкомітету - спонукати до змін та контролювати. Хто атакує це право, атакують здоровий глузд і нашу волю змінюватися, щоб перемогти".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Досьє

Читайте також

Кубраков Олександр Миколайович

Олександр Кубраков – міністр інфраструктури України потрапив у скандал

Гутцайт Вадим Маркович

Вадим Гутцайт – досьє голови НОК України

Устінова Олександра Юріївна

Олександра Устінова - народний депутат від партії "Голос"

Новини партнерів