RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Від Донбасу до емопанку: афіша цікавих подій у Києві на тиждень

Що подивитися і куди сходити в Києві 15-21 березня

Що подивитися і куди сходити в Києві 15-21 березня Фото: Getty images

Лише на перший погляд здається, що з закінченням Масляного тижня в Києві закінчились цікаві події. Замість млинців та гулянок – пізнавальні виставки, зустрічі та мистецькі проекти, ну а для любителів гучно провести час – концерт київського панк-гурту.

"Апостроф" розповідає про найцікавіші події у Києві 15-21 березня.

Документальна виставка фотографа Сергія Моргунова - Jus In Bello

Дати проведення: 15-22 березня

Місце проведення: Музей Києва, вулиця Богдана Хмельницького, 7

На виставці можна познайомитися з історіями людей, постраждалих від російської агресії. Свої документальні роботи представляє київський фотограф Сергій Моргунов, відомий автор світлин на тему Донбасу, "сірої зони" та гібридної війни з Росією.

На виставці можна побачити світлини, зроблені впродовж 2014-2020 років на лінії вогню на Донбасі.

Також під час виставки відбудеться дискусія, на якій буде обговорюватися невідворотність покарання Росії за її злочини.

Відкриття – 15 березня о 16:00. Виставка триватиме тиждень і вхід на неї безкоштовний.

Зустріч із режисеркою фільму "Погані дороги" Наталкою Ворожбит, призеркою Венеціанського фестивалю

Дата проведення: 18 березня, 08:30 – 10:00

Місце проведення: Кyiv Academy of Media Art

Діячі та поціновувачі кіно мають змогу відвідати на зустріч із українською сценаристкою та режисеркою Наталкою Ворожбит, у доробку якої – гучні вітчизняні фільми та серіали. Наталка – шоураннер та сценаристка серіалу "Спіймати Кайдаша", сценаристка серіалу "Школа", а також фільмів "Кіборги" та "Дике поле". Її нашумілий фільм "Погані дороги", який є режисерським дебютом жінки, став лауреатом Венеційського фестивалю, а від 1 квітня українці зможуть побачити його на великих екранах.

Також Наталка працює і в царині театру – вона одна з засновниць "Тижня актуальної п’єси" та "Театру переселенця", написала близько 20 п’єс, які були поставлені у театрах Європи.

Виставка "Сучасна архаїка"

Дата проведення: 18 березня – 18 квітня

Місце проведення: Національний центр Український дім, вулиця Хрещатик, 2

Виставка представить доробок українського митця Петра Антипа: 50 творів монументальної, станкової та малої пластики, 60 живописних картин, близько 300 малюнків та ескізів, а також — реалізовані й зовсім нові архітектурні проекти. На відвідувачів заходу також чекає презентація та обговорення його книжки "Велика казка про маленького хлопчика".

Характерно, що Петро Антип родом із Донеччини. На окупованих територіях залишилась і більшість його робіт. Лише невеликий доробок буде представлений у Києві.

Вхід на виставку платний, ціна – 40-80 грн.

Концерт Blichhaus 80

Дата проведення: 19 березня, 19:00

Місце проведення: Mezzanine, вул. Нижньоюрківська, 31

Якщо ви скучили за гучними концертами в клубах на Подолі, а особливо за панком, вам сюди. Перший концерт київського гурту, який склався на руїнах гурту "Метель", що існував два роки. Новий гурт презентує одразу два альбоми Vsem Budet Smeshno I Polovina. Їхнє гасло – веселитися попри те, "що смерть поряд, а завтра нічого буде їсти". Про Blichhaus 80 говорять, що їхнє звучання стало більш насиченим та міцнішим, порівняно з гуртом "Метель".

Вхід на концерт – від 200 грн.

Stand up в Molotok Bar

Дата проведення: 17 березня, 19:30

Місце проведення: Molotok loft, вул. Мілютенка 7-Б

В Україні є чимало гідних гумористів. І це не тільки 95 Квартал. Знайомі життєві ситуації, курйози та можливі способи їхнього вирішення представлять на сцені відомі українські гумористи, і все це впродовж півтори години. Виступатимуть Іван Жорноклей, Сергій Степанисько, Андрій Бережко, Святослав Марченко і Денис Корабльов.

Вартість квитка на подію – від 100 грн.

Lords of the Sound. The Music of Hans Zimmer

Дата проведення: 20 березня 20:00

Місце проведення: Палац культури КПІ ім. Ігоря Сікорського, проспект Перемоги, 37

Знайомі мелодії із популярних кінофільмів у виконанні симфонічного оркестру – це те, що справді варто почути. Особливо, якщо композитор – славетний Ганс Ціммер, автор саундтреків низки всесвітньо відомих фільмів: "Спайдер-мен 2", "Темний лицар", "Інтерстеллар", "Гравітація", "Шерлок Холмс, "Ангели і Демони", "Код да Вінчі", "Перл Харбор, "Гладіатор", "Місія нездійсненна, "Початок", "Пірати Карибського моря" ,"Спіріт", "Чудо-жінка", "Мадагаскар", "Сльози сонця". Усі ці саундтреки можна почути в палаці культури КПІ – до того ж у виконані Lords of the Sound.

Ціна питання – від 250 грн.

Окрім цього, для киян та гостей міста традиційно працюють кінотеатри, театри та музеї, які завжди надають чудовий вибір для захоплюючого та інтелектуального проведення часу. Сеанси, вистави та інші заходи проходять із дотриманням усіх карантинних норм.