RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В онлайні й наживо: афіша яскравих події в квітні у Києві

Незважаючи на карантин, в Києві пройде чимало цікавих подій

Незважаючи на карантин, в Києві пройде чимало цікавих подій Фото: mediasat.info

У Києві щонайменше до 16 квітня діятимуть посиленні карантинні обмеження у зв'язку зі спалахом епідемії коронавірусу. Таким чином, відвідати кіно, театри, музеї та галереї поки що не вийде. Але це не означає, що на цьому можна поставити хрест на культурному дозвіллі. Є чимало онлайн-подій, за якими можна спостерігати з гаджету під час карантину, а також заходи, які порадують містян після завершення посиленого карантину.

Онлайн-спектакль "На дні", 2 квітня, 19:00

Театр на Подолі пропонує своїм глядачам не ставити на паузу сезон, а дивитись виступи акторів онлайн. Вистава "На дні", яку супроводжуватиме музична тема Stairway to Heaven гурту Led Zeppelin, поставлена за п’єсою революціонера Максима Горького і торкається дотепер актуальної теми. "Кожен може вирішувати для себе, як вчиняти: сидіти в темряві в звичному тихому погрібі чи спробувати піднятись до невідомих зірок. Майбутнє залежить від твого власного вибору".

Минулого року спектакль отримав кілька вищих театральних премій України.

Онлайн-лекція "Стоп, знято", 2 квітня, 17:00

Київський молодіжний центр проводить цикл онлайн-конференцій, і цього разу готує зустріч із молодим режисером Данилом Фаутковським – автором короткого метру "Дім за зорею", "Там, де народжуються хмари", та майбутнього ще не анонсованого фільму "Доріан". Його теми – український етнос, фольклор, традиції.

Зареєструватись на участь у вебінарі та отримати детальну інформацію можна за посиланням.

Фестиваль документального кіно DocuDays, 26 березня – 4 квітня

Ще можна встигнути потрапити на колоритний кінофестиваль, який цього року проходить онлайн. Окрім фільмів, які мало де можна побачити, у програмі фестивалю - лекції, обговорення творчості відомих режисерів України, Польщі, інших країн, майстер-класи з ворк-шопами, зустрічі та інші цікаві речі, які не можна проґавити небайдужим до авторського кіно.

Нобелівські лауреати: Вільям Фолкнер, 6 квітня, 19:00

Онлайн-зустріч для любителів літератури, а особливо так званої "південної готики". Цього разу в центрі уваги її яскравий представник Вільям Фолкнер. Ексклюзивний лекційний курс, організатором якого є Агенція Postmen, проводить літературний критик Євгеній Станісевич. Захід буде корисним як для літературних фахівців, так і звичайних любителів почитати в метро.

Участь у лекції платна, реєстрація та купівля квитків здійснюється на сайті агенції.

Онлайн-конференція "Як зробити сон якісним та здоровим", 15 квітня, 19:00

Здоровий сон – запорука здоров’я й продуктивності на роботі, але після напруженого дня не завжди вдається заснути. Виникає замкнене коло. Що допоможе заснути? Чи справді 8 годин – ідеальна тривалість сну? Як привчити себе до легкого раннього підйому? Що відбувається в організмі внаслідок депривації сну? І як зрештою спати, щоб висипатись? Справжні сенсації та одкровення про одну третину нашого життя можна почути від спікера онлайн-події Отто Стойки. Він є заввідділом відділу просвітницької роботи Київського міського центру громадського здоров'я, а за сумісництвом – прихильник активного способу життя. Його можна запитати про все, що хотілось дізнатись стосовно сна, і отримати нетривіальні відповіді.

Участь у лекції безкоштовна. Реєстрація за посиланням.

Go_A на Всі. Свої. Перша вечірка сезону, 17 квітня 17:00, Десятинна 12

Український експериментальний гурт та офіційний представник України на пісенному конкурсі Євробачення 2021 порадує своїх шанувальників вечіркою одразу ж після завершення карантину! В основі їхньої творчості лежить переосмислення українського фольклору в симбіозі з сучасною музикою. Широкому загалу гурт став відомий після участі у національному відборі з піснею "Соловей", де здобув перемогу, отримавши максимальний бал від суддів та глядачів. Після цього про Go_A заговорили на всіх континентах. А вже в травні гурт поїде до Роттердаму на найбільший пісенний конкурс Європи зі своєю піснею "Шум".

Кураж базар, 17-18 квітня, з 12:00, ВДНГ

Це найвідоміша й найяскравіша київська барахолка, де можна знайти неймовірні речі, а також послухати гуртів, потанцювати під електронні сети, зробити тату, відвідати майстер-класи, атракціони та зрештою добряче повеселитись. У киян подія асоціюється з зустріччю весни, і цього разу на неї так само чекають з нетерпінням.

Організатори пообіцяли ретельно дбати про відвідувачів, забезпечити дистанцію та наказали всім обов’язково вдягати маски.

"Механічний апельсин" (Театр на Подолі), 29-30 квітня, 19:00

Ще один привід навідатись до театру – перевірити, чи вдалось акторам та постановникам перевершити Стенлі Кубрика та й самого Ентоні Берджеса, автора провокативного "Механічного апельсину". Вибір помилкового шляху чи відсутність такого вибору? Надзвичайно глибока тема, що не перестане бути актуальною й для наших нащадків, цього разу буде піднята на сцені Театру на Подолі.

Зауважимо, що організатори заходів залишають за собою право змінювати графік проведення та формат своїх заходів.

Офлайн-події відбудуться лише за умови скасування посиленого карантину в Києві.