RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Стрибок з моста або політ в небеса: де в Києві розважитися шанувальникам екстриму

Варіанти розваг - на будь-який смак і гостроту відчуттів

Варіанти розваг - на будь-який смак і гостроту відчуттів Троллей на велосипедах Фото: УНІАН

Липень, спека. Але якщо і в такий час вам кортить влітку випробувати щось гостре? "Апостроф" пропонує столичним любителям екстриму список розваг, від яких кров стигне у жилах.

Роуп-джампінг

Хто ходив по пішохідному мосту на Труханів острів, напевно бачив обмотаних мотузками людей у шоломах, які час від часу сягають із мосту вниз. Це роуп-джампінг – доволі популярна екстрим-розвага, що дозволяє відчути всі принади вільного падіння.

Стрибок здійснюється двома мотузками – основною і страхувальною, які фіксуються на поясі. Людина, яка набралась сміливості, стрибає з висоти 26 метрів, секунду летить, а потім, ніби маятник, хитається над водою. Секунда ця може тривати вічність! Натомість свіжі відчуття гарантовані.

Стрибати дозволено людям, чия маса тіла не перевищує 170 кг. Стрибнути можна і удвох – але не людям із масою тіла понад 130 кг. Тож чим не привід освіжити романтику?

Адреса: пішохідний міст, метро Поштова площа.

Банджи-джампінг

На відміну від попереднього виду екстремальних стрибків, у банджи-джампінгу використовується один гумовий трос, що кріпиться до ніг. За рахунок тросу швидкість польоту уповільнюється, і людина підстрибує на цьому тросі то вгору, то вниз. Трос оснащений двома додатковими лініями безпеки. Стрибати потрібно буде з висоти 43 метри, під наглядом досвідченого інструктора.

За бажанням стрибати можна у воду, а можна попросити інструктора не мокнути, і просто у несамовитому польоті наблизитись до води. Маса тіла екстремала мусить вкластись у 125 кг. Мінімальна вага - 45 кг.

У банджи-джампінгу використовується один гумовий тросФото: УНИАН

Місце: Гідропарк

Троллей у Гідропарку

Кому стрибати вниз головою – це занадто, можна просто політати над Дніпром, або ж Венеціанською протокою у Гідропарку. Троллей – це швидкісний спуск по похило натягнутому тросу. Людину у екіпіровці чіпляють до тросу і потім вона на цьому атракціоні летить через водний простір, волаючи від захоплення. Цей вид розваги підходить навіть дітям.

Де: Гідропарк

Вейкбординг

Хто не хоче літати і стрибати, можна спробувати щось складне, але цікаве й захоплююче – наприклад, підкорити хвилю. Для початку підійде й Дніпро, тим паче що під Північним мостом біля Оболоні – справжнє водне містечко для екстремалів. Кожен киянин напевно бачив сміливців на дошці, які, тримаючи трос, несуться вслід за катером.

Досить займати позицію спостерігача – час самим ставати сміливцем, якщо є таке бажання. Новачкам обов’язково нададуть інструктора. А хвилі, ніби в океані, забезпечать спеціальні тягарі на катері.

ВейкбордистФото: УНІАН

Де: Північний міст, парк Дружби народів

Флайбординг

Для тих, кому мало приборкати хвилю, а треба над нею ще й піднятися. Карколомний атракціон дозволяє високо літати над водою, пірнати під воду і здійснювати будь-які трюки. Все це можливо за рахунок спеціальної платформи, яку приводить у рух сила потоку води, яку створює підключений гідроцикл. Розвага доступна людям, чия маса тіла не перевищує 140 кг.

Де: Водно-спортивна база, вулиця Прирічна, метро Мінська

Катання на гідроциклі

Швидкісна поїздка по водній поверхні на скутері – родом із морських курортів. Це зовсім нестрашно, захоплює дух, особливо коли інструктор на великій швидкості раптом здійснить стрибок. Боятися впасти у воду при цьому не варто – "мандрівники" вдягають рятувальні жилети.

Катання на гідроциклі захоплює духФото: pixabay.com

Де: Гідропарк, Венеціанська протока та інші пляжі столиці

Скелелазіння

Підкорення скелі дарують надзвичайні відчуття! Але в Києві зі скелями не дуже, натомість скеледромів вистачає. Троси, страховки, спеціальне взуття – і можна починати поволі залазити на височінь, дотримуючись підказок інструктора, або, якщо маєте певний досвід – долати "скелю" самостійно.

Опинитись на висоті, опанованій самотужки – неймовірна пригода. Не менш весело спускатися на землю.

Де: Труханів острів

Мотузковий парк

Якщо до скелелазіння поки не доросли – саме час опановувати навички у мотузковому парку. Це звичайне лазіння по тросах і деревах за допомогою спеціального спорядження, чудово розвиває фізичні якості, просторове мислення й вольові якості.

А ще - це весело, як у дитинстві. Мотузкові майданчики є майже в кожному парку, і вони стануть до вподоби всій родині. Можна лазити як дітям, так і дорослим.

Мотузкові майданчики є майже в кожному паркуФото: УНІАН

Аеротруба

Фактично – жодної небезпеки, а за відчуттями – точно як стрибок із парашутом. Аеротруба дозволяє позбутися земного тяжіння й відчути вільний політ за рахунок потоку повітря, що сягає 200 км/год і збиває з ніг у буквальному сенсі.

Аби повітря не винесло нікого в небажаному напрямку, труба обладнана спеціальною страхувальною системою. У такій аеротрубі тренуються професійні парашутисти. Літати в трубі можна досхочу – цілих 10 чи 20 хвилин насолоджуватися принадами вільного падіння із цілковитою безпекою для життя.

Де: парк Дружби народів

Зорбінг

Неймовірна розвага, та далеко не кожному пасує – і справа не лише у обмеженнях по здоров’ю, зросту та масі тіла. Далеко не всі прихильники екстриму прийдуть у захват від перспективи опинитись всередині некерованої кулі, що стрімголов мчиться з пагорбу.

Але є й справді щирі фани цього атракціону – їх називають зорбонавтами. Зрештою об’єктивної небезпеки для здоров’я насправді немає, адже напівпрозора куля складається з двох сфер діаметром 3,2 і 2 метри. Простір між ними заповнений повітрям, що є ідеальним амортизатором. Зорбонавтам наполегливо радять вдягти м’який і зручний одяг, обов’язково – шкарпетки. Жодних прикрас і вмісту кишень.

У зорб не пускають тих, хто молодший 21 року, вищий 190 см і важчий 85 кг. Не рекомендують таку розвагу епілептикам, вагітним, людям похилого віку та тим, хто має проблеми з серцем і судинами. Якщо маєте бодай якусь схильність до клаустрофобії, краще уникати зорбінгу.

Далеко не всі прихильники екстриму прийдуть у захват від перспективи опинитись всередині некерованої куліФото: pixabay.com

Де: вулиця Протасів Яр, 23А

Політ на параплані

Політ на параплані – це вже для гурманів. Недешеве задоволення, але воно того вартує: не щодня ми маємо нагоду по справжньому політати. Величезний парашут, що тримається у атмосфері завдяки повітряним масам, і опанувати політ на ньому зовсім не так складно. Інструктор покаже й розкаже усі тонкощі, і залишиться лише віддатися на повну відчуттям польоту. Перший політ можна здійснити удвох із інструктором.

Де: від метро Видубичі машрутки № 310 і 309 до зупинки с. Ходосівка. Гора, що одразу за аутлет-містечком "Мануфактура".