Апостроф. the lime
ТОП-20 найкращих ресторанів Києва для ділової зустрічі
The Lime представляє двадцятку кращих закладів Києва преміум-сегменту
The Lime запускає гастрономічний спецпроект"Повна чаша: рейтинг найкращих ресторанів". В першу чергу редакція вирішила виділити топ-20 кращих ресторанів Києва серед преміум сегменту, які ідеально підходять для ділового обіду або вечері.

Надалі ж видання має намір проводити рейтинг щорічно у другій половині літа і супроводжувати рубрику регулярними оглядами, інтерв'ю з відомими рестораторами, критиками і шеф-кухарями, які розповідають про їжу і своїй справі так смачно, як тільки вони це вміють.

Для складання рейтингу редакція відібрала 40 кращих київських ресторанів, оцінивши їх за такими важливими критеріями, як якість обслуговування і ціни, асортимент вин і різноманітність меню, загальна атмосфера, зручності, інтер'єр, локація, пам'ятки поблизу і інше.

До складанняфінальної 20-ки кращих ми залучили читачів і лідерів громадської думки. Сумарно за час проведення голосування в рейтингу взяло участь понад 2500 чоловік. детальніше з голосуванням можна ознайомитисятут .
ТОП-20 найкращих ресторанів преміум-сегменту
1. Guramma Modern Asia


Кухня: японська, азіатська, перуанська

Адреса: Дніпровський узвіз, 1

Ціновий діапазон: ₴₴₴₴
Згідно з результатами голосування, рейтинг очолив Guramma Modern Asia - першовідкривач японсько-перуанської кухні Nikkei в Україні.

В основному залі ресторану з приголомшливою панорамою на Дніпро можна спостерігати за приготуванням страв на японському робата-грилі, теппане, відкритому суші-барі. Для переговорів і ділових зустрічей передбачені три відокремлених VIP-залу.

Меню Guramma Modern Asia - це різноманітність азіатських вишукувань. Наприклад, ніжна японська телятина Кобе ішіякі, яку гості можуть самостійно приготувати на розпеченій гімалайській солі. Окремо варто відзначити широкий асортимент суші-бару: всілякі сашимі, тірадіто, тартари, суші і, звичайно ж, роли.

Атмосферу закладу доповнюють вечори з живою музикою і оригінальні перформанси, як шоу оброблення тихоокеанського блакитного тунця Blue Fin.
2. Atmosfera
Кухня: морепродукти, європейська

Адреса: Пушкінська, 5-7 / 29

Ціновий діапазон: ₴₴₴₴
Atmosfera розташовується на даху готелю Premier Palace Hotel Kyiv та радує своїх гостей панорамним видом на Хрещатик, Бессарабський ринок і Олімпійський стадіон.

Погана новина в тому, що ресторан працює виключно в теплу пору року - це продиктовано технічними причинами, які накладаються на історичні особливості будівлі.

Інтер'єр витриманий в сучасному строгому стилі, приємну картину доповнюють живі квіти і авторський декор.

Що стосується кухні, то в меню Atmosfera ви знайдете італійські, японські та європейські страви, вишукані десерти і відмінну коктейльну карту.

3. Sam's Steak House Prime
Кухня: американська, стейк-хаус, барбекю

Адреса: Бульварно-Кудрявська, 3

Ціновий діапазон: ₴₴₴₴
Sam's Steak House PRIME створений командою, яка вивчає, вибирає, дозріває і готує м'ясо ось уже 22 роки. Свої вміння та досвід команда реалізувала в брутальному арт-просторі нового ресторану.

Головна тема інтер'єру -
Скандинавія і властивий їй образ підкорення людиною дикої природи. Норвезькі орнаменти, меблі з масивів дерева, дивани в стилі валунів, колони і кладка з солі - все це риси північного побуту, в якому нетрадиційна для ресторану суворість врівноважується традиційним затишком олдскульного стейк-хауса.
4. Alaska
Кухня: італійська, французька, морепродукти, середземноморська

Адреса: Січових Стрільців, 20

Ціновий діапазон: ₴₴₴₴
Інтер'єр закладу оформлений в стриманих пастельних відтінках - світлі породи дерев, оригінальні лампи-кулі, шкіряні крісла шоколадних відтінків, живі оливкові дерева.

Перший поверх включає в себе курильну, основний дворівневий зал, а на другому поверсі є караоке.

Основу меню складає авторська європейська кухня, де акцент зроблений на різних морепродуктах північних морів. Фірмові страви - крудо з сибаса, тюрбо з маслинами і картоплею, королівський краб, якого перед приготуванням виловлюють з акваріума. Представлений ряд автентичних авторських коктейлів і біодинамічні вина.
5. BAO Modern Chinese Cuisine
Кухня: китайська, морепродукти

Адреса: Мечникова, 14/1

Ціновий діапазон: ₴₴₴₴
Інтер'єр закладу зроблений в традиціях кращих ресторанів Гонконгу, Сінгапуру і китайських ресторанів Нью-Йорка. Все виглядає дуже сучасно, при цьому витриманий дух Азії.

Щоб презентувати меню, яке діє в BAO сьогодні, було опрацьовано близько трьохсот рецептів.

Тут можна спробувати Дімс, качку по-пекінськи і безліч інших екзотичних страв. Коктейлі тут створювали в загальній концепції екзотичних смаків. Десерти в ВАО - синергія французьких технік і азіатських смаків.
6. NĂM

Кухня: в'єтнамська, азіатська

Адреса: Велика Васильківська, 48

Ціновий діапазон: ₴₴₴₴
Творцем і ідеологом NĂM став всесвітньо відомий майстер, талановитий шеф, бізнесмен і телеведучий - Ектор Хіменес-Браво. Азія надихнула Ектора розшукати нетривіальні, автентичні в'єтнамські рецепти і модернізувавши їх, створити заново.

Завдяки відкритій кухні, у кожного відвідувача є можливість спостерігати за таїнством приготування страв.
7. Guramma Italiana


Кухня: італійська, середземноморська, морепродукти

Адреса: Дніпровський узвіз, 1

Ціновий діапазон: ₴₴₴
Заклад складається з просторого залу, розрахованого на сто тридцять гостей, в центрі якого розташована справжня дров'яна піч і крижана вітрина з морепродуктами.

Пригощають гостей автентичною італійською кухнею, а борошно, сири і трюфелі везуть з батьківщини Джанні Родарі та Сільвіо Берлусконі.

Затишний інтер'єр в сучасному стилі доповнений м'якими диванами і комфортними кріслами, оливковими деревами і іншими рослинами, а також розсувними панорамними вікнами з мальовничим видом на Києво-Печерську Лавру і Лівий берег Дніпра.
8. Praha

Кухня: середземноморська, європейська

Адреса: Академіка Глушкова, 1

Ціновий діапазон: ₴₴₴₴
Прага десятиліттями залишається для киян одним з найулюбленіших місць для сімейних торжеств, затишних застіль, романтичних побачень і ділових зустрічей.

Класична європейська кухня, делікатеси, страви з печі, які так гарні на відкритому повітрі і звичайно ж дитяче меню. Кожен день по вечорах тут грає жива музика.
9. Catch Seafood Restaurant
Кухня: європейська, морепродукти, середземноморська

Адреса: Володимирська, 12

Ціновий діапазон: ₴₴₴₴
Заклад мережі ресторанів La Famiglia, що відкрився в грудні 2017 року центрі столиці. Основний концепт ресторану - тільки добірні і найсвіжіші риба і морепродукти під келих хорошого шампанського або вина, привезені з усіх куточків світу.

В інтер'єрі основний акцент зроблений на глибоких і темних відтінках дерева, камені і шкіри, вдало контрастують з точковим множинним освітленням ламп, світильників і діодів. Додають шарму відкриті вітрини з різноманітністю алкоголю, розміщені вздовж стін від підлоги до стелі і різні зелені насадження листяних дерев
10. BEEF
м'ясо & вино
Кухня: європейська, українська

Адреса: Шота Руставелі, 11

Ціновий діапазон: ₴₴₴₴
Ресторан з великим вибором страв з м'яса і вражаючою винною картою. Два рівня ресторану «Beef: м'ясо та вино» обладнані дерев'яними столами з трьох видів дуба, віденськими стільцями і коричневими шкіряними диванами. Особливістю закладу є відкрита кухня з аргентинським грилем і подача страв на спеціальній іменний дошці.

У барній карті присутні вина Франції, Італії, Чилі, Німеччини та Нової Зеландії, безліч алкогольних і безалкогольних коктейлів, вермути і Біттер, односолодовий віскі.
11. Vero Vero
Кухня: італійська, середземноморська, європейська

Адреса: Іллінська, 18

Ціновий діапазон: ₴₴₴
Особливістю закладу є наявність літньої тераси, яка розрахована на 170 персон. Тут розташовані дерев'яні меблі і столики, синьо-білі м'які подушки, великий фонтан, живі рослини і світяться гірлянди, що оточують майданчик. Також на терасі знаходиться окрема кухня для приготування легких закусок в печі хоспер.

У закладі представлений широкий асортимент якісної традиційної та оригінальною піци з солодкими начинками, паста, равіолі, каннелоні, фетучіні з різними видами риби.
12. шоті
Кухня: грузинська

Адреса: Мечникова, 9

Ціновий діапазон: ₴₴₴
У ресторані грузинської кухні Сергія Гусовського все продумано до найдрібніших деталей - від ретельно втіленої в інтер'єрі італійським дизайнером ідеї закладу, до ємного меню, що містить найвідоміші і найпопулярніші страви родом з Грузії.

Тут подають пхалі зі шпинатом, чудові хачапурі по-аджарськи, купати з потрохами, шашлик, телятину на кістці і, звичайно, шоті - хліб у формі човника, що дав ім'я закладу.
13. Bigoli
Кухня: італійська, середземноморська, європейська

Адреса: Кловський узвіз, 7а

Ціновий діапазон: ₴₴₴
Ресторан домашньої італійської кухні в центрі столиці з гастрономічною лавкою і пастою власного приготування. У ресторані для гостей функціонує два просторі зали і невелика літня тераса. Вперше в Україні представлений Моцарелла-бар.
14. Piccolino
Кухня: італійська, європейська, середземноморська

Адреса: Гончара, 67

Ціновий діапазон: ₴₴₴
Ресторан в центрі столиці з домашньої італійською кухнею. Інтер'єр закладу витриманий в класичному європейському стилі: мідні бра, м'які подушки в сріблястих візерунках на диванах і крамницях, круглі столики, сітчасті світильники над баром, винні стелажі, підвіконня, оформлені для сидіння.

Меню являє собою італійські автентичні страви: карпаччо і тартари, закуски, салати, різноманітні страви з м'яса і риби.
15. Кувшин
Кухня: кавказька, грузинська, азербайджанська

Адреса: Федорова, 10

Ціновий діапазон: ₴₴₴
Ресторан в Поліцейському садку, який пропонує гостям скуштувати страви кавказької кухні, а на десерт замовити східні солодощі.

В інтер'єрі закладу гармонійно поєднуються дерево і цегла, а зали прикрашають ковані люстри, живі рослина, елементи декору, підібрані в східній стилістиці. На літньому майданчику встановлені намети в білих тонах і невеликі столики, а неподалік знаходиться фонтан і дитячий майданчик.


16. Улюблений Дядя
Кухня: середземноморська, європейська, ізраїльська

Адреса: Паньківська 20

Ціновий діапазон: ₴₴₴
Згідно з концепцією,Улюблений Дядя космополіт, його життя подорожі і відкриття. Кожен куточок закладу відображає те місце на планеті, де він побував або збирається побувати. Бібліотека світової класики, мопеди, старовинне піаніно, графіті та картини харківських художників, колекція годинників, камін і авторські меблі.

Кухня має яскравий характер і колорит Середнього Сходу. Місце зустрічі сотень інгредієнтів і поєднань в авторському виконанні класичних страв Марокко, Ізраїлю, Іраку, Єгипту, Туреччини і Греції. Ви зустрінете ліванський табуле, ізраїльський хумус, марокканську шакшуку, що вже стали культовими, Бурекас і палестинський бабагануш.
17. Avalon
Кухня: японська, європейська

Адреса: Леонтовича, 3

Ціновий діапазон: ₴₴₴
Розважальний комплекс об'єднує під своїм дахом вокальний ресторан, бари і терасу на даху з видом на квартали старого міста і собор. Ресторан розташований на другому поверсі комплексу.

Інтер'єр чотирьох залів дуже яскравий і строкатий, що створює враження екзотики і асоціюється з павичевим хвостом. Низькі столики, м'які дивани і пуфи. Представлена висока європейська і азіатська кухня від п'ятизіркового шеф-кухаря.
18. Under Wonder
Кухня: італійська, європейська

Адреса: Велика Васильківська, 21

Ціновий діапазон: ₴₴₴
Навстіж відчинені вікна з різнокольоровими скельцями, мінімалістичні столики, прикрашені квітами. Усередині ресторан також казково прекрасний - гранітна підлога залу, розкішні канделябри, барельєфи під стелею, кольорова гамма, блиск келихів.

Винна карта представлена багатьма регіонами, також пропонують вина Франції, Нової Зеландії, Аргентини, Чилі.
19. Хуторець на Дніпрі
Кухня: українська, східноєвропейська

Адреса: Набережно Хрещатицька, 10а

Ціновий діапазон: ₴₴₴
Вперше ресторан був відкритий в 1998 році. Сьогодні готують страви української та сучасної української кухні. У меню зібрані позиції з усіх регіонів України: дніпровська і чорноморська риба, гуцульські страви, львівський сирник і відомий київський торт. Також можна спробувати сім видів сала і три види смальцю.

У ресторані створили унікальну кімнату, де представлено понад 80 видів горілки зі всієї території України.
20. Царське село
Кухня: українська, східноєвропейська

Адреса: Івана Мазепи 42/1

Ціновий діапазон: ₴₴₴
Улюблені страви української кухні. Їх готують за старовинними рецептами, яким по кілька століть. Поряд з традиційними, є також і більш вишукані авторські страви.

Тут відтворили інтер'єр українського села з використанням реальних елементів. Можна помилуватися на старовинні вишиванки, посуд і різні предмети побуту.
Незабаром читайте на сайті детальні огляди закладів першої двадцятки, а також інтерв'ю з переможцями рейтингу.
© Апостроф
Made on
Tilda