Лайм
Карпаччо з Шарона і качка по-домашньому: пробуємо нове різдвяне меню в "Липському"
Щоб відзначити початок святкового сезону і порадувати своїх гостей, популярний київський ресторан «Липський» представив нове різдвяне меню. Тепер січневі вихідні можна провести з сім'єю в затишному і красивому ресторані "Липський" за кухлем глінтвейну або глечиком медового узвару за столом з різдвяними частуваннями.

Спеціальна пропозиція доповнює широкий вибір страв, які доступні в ресторані, і складається з улюблених різдвяних страв, таких як запечена індичка і різдвяні шпинатові млинці.

Шеф-кухар "Липського" Георгій Шаруєв розробив меню на основі улюблених сезонних фруктів і овочів (Шарон, гарбуз, коренеплоди), риби (різдвяний рибний пиріг, салат розсіл з слабосоленої скумбрією, шпинатові млинці з ікрою), улюбленої в зимові свята запеченої качки з яблуками, і традиційними сімейними десертами: варениками з томленою вишнею і святковим морквяним пирогом з цукатами, а ще багато інших страви з зимовим акцентом.

Меню "Різдвяний стіл" діє з 26 грудня по 31 січня.
Салат "Розсілля" (естонський вінегрет) з слабосоленою скумбрією і перепелиними яйцями
99 грн
Шпинатові млинці з лососевою ікрою
199 грн
Солодкий перець з рубаною телятиною та томленим рисом
109 грн
Вареники з томленою вишнею під сметанним соусом
89 грн
Різдвяний рибний пиріг з молодим шпинатом і броколі
99 грн
Домашня різдвяна качка, запечена з яблуками
399 грн
Глінтвейн різдвяний з мандарином, чебрецем і сосновими нирками
125 грн
Старий ресторан відкрився в 2002 році в стінах київського особняка XIX століття. З 2016 його класичний інтер'єр змінився - став легше і сучасніше, але в ньому все одно вгадується колишній «Липський». У канву історичної будівлі органічно вписалися скляні бокси і жива зелень, сяючі латунні елементи й іронічна колористика поп-арт.
«Липський» зустрічає гостей демократичним міським кафе з кондитерською вітриною і продовжується головним залом ресторану з відкритою кухнею робата-гриль. У другому залі створені всі умови для закритих заходів на вищому рівні - ділових переговорів, public talks, майстер-класів, прес-конференцій. Тут переважає модерн з елементами класики - старовинний камін гармонійно межує зі стіною під відеотрансляції.
Нова історія
У цьому сезоні в Липському не тільки нове меню, а ще й новий інтер'єр і новий формат. Під одним дахом, в самому серці столичних Липок, Липський об'єднав класику і модерн.

Мистецтво сучасної гастрономії та авторські десерти take away, творчий простір і традиційну розкіш бенкетів, винні дегустації та dj-сети, вишуканий ресторан і стильне міське кафе. Тут роблять селфі і укладають за обідом контракти, снідають з батьками і вечеряють в галасливій компанії друзів. "Липський" завжди відкритий всьому новому і дивовижному. Як і рідний Київ - старий, знайомий, затишний, але завжди трендовий.
Сучасна гастрономія, основу якої створюють авторські розробки і рецепти, інноваційні технології та світовий досвід. Перевага віддається локальним фермерським продуктам виняткової якості. В меню «Липського» молодий талановитий шеф-кухар Георгій Шаруєв пропонує несподівані поєднання - наприклад, макрель з антонівськими яблуками або севіче з білого амура з карпатськими опеньками, створює цукати з коренеплодів і відтіняє солодкість полуничного чізкейку кислинкою червоного ревеню. «Липський» першим серед українських ресторанів ввела традицію гастрономічних вечерь і успішно її продовжує. Сюди приїжджають найкращі шефи планети. Георгій Шаруєв вже встиг попрацювати тут з Массімо Боттура, шеф-кухарем №1 в рейтингу The World's 50 Best Restaurants 2016.

Але сьогодні «Липський» - не тільки haute cuisine. Це міське кафе-ресторан. І не має значення, зайдете ви на вечерю-перформанс від зірки світової гастрономії або просто заглянете на сніданок з ніжними сирниками і какао - тут завжди буде затишно і гостинно. Тому що «Липський» - це і є Київ. Рідний, відкритий новому, готовий дивувати завжди.
Кафе-ресторан "Липський"
+380 (44) 254 00 90
www.lipsky.com.ua
вулиця Липська, 15
м. Київ
© Апостроф 2017
Made on
Tilda