Лайм

Українські зірки зібрали кошти на відновлення будинку Миколи Леонтовича: названа сума

Композиція "Щедрик" або Carol of the Bells об'єднала мільярди людей

У Києві відбувся великий благодійний концерт для порятунку від руйнування унікального об'єкта культурної спадщини - будинка Миколи Леонтовича, в якому знаменитий український композитор, автор аранжування знаменитого "Щедрика", провів своє дитинство.

У цей вечір на сцені Freedom Hall виступили Наталя Могилевська, Тayanna, Тоня Матвієнко, Jerry Heil, Viktoria Vasalati, Анна Буткевич, а також всесвітньо відомий хор "Щедрик". Ведучою вечора стала акторка, письменниця і телеведуча Сніжана Єгорова.

Гостями благодійного прийому стали представники політичного істеблішменту і культури Ірина Борзова, Людмила Пишна, Іван Гинянський, Дмитро Гордон з дружиною Олесею Бацман, Лариса Євтухова, Тимофій Нагорний, Віталіна Ющенко, Катерина Одарченко, Наталія Нетовкіна, Анатолій Солов'яненко, Павло Шилько, Олександр Сірий, Габріела Масанга, Олена Пржонська і інші.

Під час заходу провели відкритий благодійний аукціон, на якому було продано 8 творів мистецтва. Серед яких - фоторобота відомого українського фотографа Ігоря Гайдая "Семки", колажний жакет "Revolution" відомої американо-української художниці Ольги Рондяк, картини львівських художників Михайла Демцю "Весна" і "Три копиці" Ореста Білоуса, а також дві сукні відомого українського дизайнера Юлії Магдич і лампа "Бойківська хата" архітектора Павловського, виконана в технології Tiffani.

"Головна місія громадянського суспільства – будити. За ці два роки нам вдалося привернути увагу до факту руйнації будинку Миколи Леонтовича в селі Шершні, – поділилася організтор заходу Наталія Заболотна. – Вважаю великою перемогою те, що ми врятували його від планів влади Вінницької області про знесення. Протягом двох благодійних акцій Фонду гуманітарного розвитку України вдалося зібрати 350 тис. гривень. Ми розуміємо, що цього замало для реновації й створення меморіального будинку Миколи Леонтовича. Проте ми вже можемо профінансувати проект реставрації й розбудови, а також створення інтер'єрних та експозиційних рішень. Я вірю, що невдовзі будинок Леонтовича постане з руїн та стане цінною перлиною в аналах української спадщини та новим дороговказом на українській і міжнародній культурній мапі. Я щиро дякую тим меценатам, які змогли зробити посильний внесок у порятунок пам'ятки. Особлива вдячність нашим партнерам: радіохолдингу Business Radio Group, українським артистам, митцям і дизайнерам, які зробили свій вагомий нематеріальний вклад у збереження будиночку дитинства всесвітньо відомого композитора".

Фонд гуманітарного розвитку України закликає усіх небайдужих українців долучитися до благодійної ініціативи зі збору коштів для відновлення будинку Миколи Леонідовича. Кошти можна перерахувати за вказаними нижче реквізитами:

ГО Фонд гуманітарного розвитку України
ЄДРПОУ 32959952
Р/р No 26005589234
в Ат “Райфайзен Банк Аваль”
МФО 380805

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами