Лайм

Оскар, Євробачення, Atlas Weekend: 10 важливих дат, на які перенесли скасовані події 2020 року

Організатори фестивалів, конкурсів і церемоній нагородження змінили плани через карантин

Через епідемію коронавірусу в усьому світі скасували і перенесли на 2021 рік сотні важливих подій, включаючи Олімпійські ігри в Токіо і Чемпіонат Європи з футболу. Деякі заходи, за прикладом Каннського кінофестивалю, вирішили не проводити, "перерозподіливши" програму по осіннім фестивалям. Іншим пощастило більше, і для них обрали нові дати і формати. theLime зібрав десять подій, які ми зможемо побачити в найближчому майбутньому.

Євробачення-2021

Євробачення-2020 мало відбутися в Роттердамі 14-16 травня, але після скасування і спеціального віртуального шоу "Європа запалює світло", де учасники представили свої пісні онлайн, конкурс перенесли на рік. Перший півфінал Євробачення-2021 відбудеться 18 травня, другий - 20-го, а великий фінал конкурсу - 22 травня. Обирати артистів, які представлять свої країни наступного року, будуть мовники. Від України змін не планується: в Нідерланди поїде група Go-A, яка перемогла в національному відборі 2020 року.

Оскар-2021

Церемонія нагородження кращих фільмів 2020 року мала пройти в Лос-Анджелесі 28 лютого 2021 року, але організатори відклали її на два місяці - до 25 квітня. Термін подачі заявок на участь в програмі теж продовжили, і тепер члени Американської кіноакадемії будуть оцінювати картини, що вийшли в прокат з 1 січня 2020 року по 28 лютого 2021-го. Так Академія намагається допомогти виробникам кіно, які не встигли закінчити зйомки і випустити фільми через карантин. Нові правила також допускають до оскарівської гонки фільми, випущені на стрімінгових платформах, адже у зв'язку із закриттям кінотеатрів багато з них одразу вийшли онлайн.

Фото: Getty Images

BAFTA-2021

Слідом за "Оскаром" перенести церемонію нагородження на два місяці вирішила Британська кіноакадемія: замість традиційного 14 лютого BAFTA-2021 відбудеться 11 квітня. "Зміна раніше оголошеної дати пов'язана з впливом глобальної пандемії і передбачає продовження періоду відбору фільмів", - пояснили організатори.

У травні Британська кіноакадемія мала вручити премії за досягнення в галузі телебачення, але через карантин церемонію перенесли на 31 липня. Захід буде проходити в закритій студії, а номінанти приймуть свої нагороди віртуально.

Фото: Getty Images

Burning Man-2021

Вперше за майже 40-річну історію легендарний американський фестиваль мистецтв Burning Man не відбудеться: в 2020 році організатори вирішили провести його в інтернеті. З 30 серпня по 7 вересня віртуальні гості зможуть відвідувати уроки йоги і кулінарії, танцювальні заходи, художні майстер-класи та діджей-сети, не виходячи з дому. Дати проведення фестивалю в 2021 році ще не оголошені, але організатори очікують, що він повернеться в своє звичайне місце в пустелі Блек Рок в останній понеділок серпня.

Фото: Getty Images

MTV Movie & TV Awards-2020

MTV не захотіли проводити церемонію вручення кінонагород онлайн і ризикнули перенести живий захід на грудень 2020 року. Спершу здавалося, що на це рішення вплинула пандемія COVID-19, але інсайдери повідомили виданню Variety, що мережа вже деякий час думала про перенесення шоу, і карантин лише прискорив цей процес.

Інший важливий захід MTV Video Music Awards-2020 має відбутися 30 серпня на спортивній арені Барклайс в Нью-Йорку, і організатори разом з чиновниками і лікарями зараз обговорюють, як зробити його безпечним. "Здоров'я всіх учасників є нашим пріоритетом номер один. Крім того, ми працюємо над кількома планами на випадок непередбачених обставин, щоб найграндіозніший вечір музики був доступний глядачам в усьому світі", - заявили в MTV.

Фото: Getty Images

ОМКФ-2020

В Україні знаменитий Одеський міжнародний кінофестиваль традиційно проводиться в липні, але в зв'язку з карантином захід перенесли на 25 вересня - 3 жовтня. Покази цього року пройдуть онлайн на спеціально розробленій платформі, хоча організатори сподіваються провести один кіноперфоманс під відкритим небом на Потьомкінських сходах. "Ми отримали більше 1000 заявок, наш програмний відділ зараз над ними працює і тримає зв'язок з усіма, хто надіслав нам фільми. Тому навіть в онлайн-форматі в програмі ОМКФ традиційно пройдуть всі програмні та позапрограмні покази, а також майстер-класи та пресконференції", - розповіла продюсер ОМКФ Юлія Синкевич.

Atlas Weekend-2021

Літні музичні фестивалі в Україні довелося перенести на рік, але організатори Atlas Weekend підготували для своїх гостей приємний сюрприз: крім великої події, яка відбудеться 6-11 липня 2021 року, вони проведуть зимовий дводенний міні-фестиваль. З датами поки не визначилися: гостям пропонують обрати між останніми тижнями грудня, січня або лютого, і найбільше голосів поки набирає третій варіант. "Ця зима буде спекотнішою, ніж літо", - обіцяють організатори.

Тим часом великий Atlas Weekend-2021 вже обзавівся хедлайнерами з гучним ім'ям - влітку ми побачимо на ВДНГ групу Twenty One Pilots. Квитки, куплені до скасування фестивалю в 2020 році, залишаться чинними.

Фото: atlasweekend.com

UPark-2021

У травні організатори музичного фестивалю UPark заявили, що через обмеження міжнародного авіасполучення і проведення масових заходів літні фестивалі в Україні стали неможливими. Квитки, придбані на UPark-2020, залишаться чинними у 2021 році, але чи виступлять на ньому заявлені раніше хедлайнери My Chemical Romance і Sum 41, поки не відомо. Дати проведення UPark-2021 не уточнили, але пройде фестиваль в колишньому місці - київському Sky Family Park.

Фото: Facebook

Молодість-2020

Міжнародний кінофестиваль Молодість-2020 мав пройти в Києві з 30 травня по 7 червня, але закриття кінотеатрів змусило організаторів перенести його на серпень. Нові дати кіноподії - 22-30 серпня. Організатори отримали від Держкіно фінансову підтримку в розмірі 7,998 млн грн, але попередили, що доля фестивалю все ж залежить від подальшої динаміки поширення вірусу. Якщо COVID-19 в Україні до серпня не вщухне, не виключено, що захід знову перенесуть.

Фото: Facebook

  • Раніше стало відомо, що Довженко-Центр отримає 8,6 млн грн на відновлення роботи. Таке рішення було прийняте після наради керівника центру Івана Козленка з представниками Держкіно, Міністерства культури і Міністерства фінансів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами