Лайм

Ілон Маск вирішив допомогти жителям Білорусі, але ще не знає як: ось кращі ідеї його підписників

Мільярдер відреагував на події в країні

Глава компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск відреагував на масові акції протестів у Білорусі. Підприємець зголосився допомогти жителям країни, от тільки поки не знає, чим саме. Фоловери Маска охоче включилися в дискусію і поділилися всілякими ідеями - від драконів і роботів, які відновлять справедливість, до високошвидкісного інтернету, який дозволить учасникам протестів завжди бути на зв'язку.

Все почалося з відео в Twitter користувача з ніком Эрвин Вейков. Хлопець опублікував ролик, на якому показав акції протесту в Мінську та інших містах країни, а також свавілля силовиків. "Білорусь у вогні. - написав він. - Убивства, побиття та свавілля. Розповсюдьте це світом. Ілон Маск, Білл Гейтс, хто завгодно, хто може зарадити розголосу. Зробіть це зараз".

Через деякий час під роликом з'явився відповідь Ілона Маска: "Дуже шкода чути це. Як ми можемо допомогти?" Тут фоловери винахідника і великого любителя фентезі почали міркувати.

Всього через 30 хвилин під постом Маска зібралися десятки варіантів - хтось почав жартувати, а хтось сприйняв його питання абсолютно серйозно і запропонував допомогти Білорусі технологіями або хоча б поширенням інформації: "Надішліть дракона", "Пошліть роботів правосуддя", "Їм потрібен інтернет, який ніхто не зможе відключити", "Дайте їм ваш космічний інтернет", - почали пропонувати в дискусіях.

Дехто запропонував зв'язатися з Олександром Лукашенко і пообіцяти йому відкрити в Білорусі заводи Tesla та SpaceX, якщо в країні припиняться насильство та свавілля.

Втім, деякі фоловери вказали Маску на той нюанс, що він вже допомагає країні тим, що реагує на актуальні події. Підприємця закликали поширювати інформацію, фотографії та реагувати на новини з міст країни.

  • Тим часом жителів Білорусі підтримав актор і музикант Джаред Лето. Лідер гурту 30 Seconds To Mars звернувся до жителів країни в Instagram.
  • Вперше про події в Білорусі заговорив і музикант Сергій Міхалок, якого останні кілька днів критикують за відсутність будь-якої реакції на масові акції протесту в країні. Лідер гурту "Ляпис Трубецкой" виступив з промовою перед концертом в Одесі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами