Лайм

У Білорусі художники влаштували живу виставку фотографій жертв силовиків

У Мінську пройшла акція "Мистецтво режиму"

Білоруські художники показали фотографії жертв силовиків просто на вулиці, під столичною мистецькою галереєю "Арт Білорусь". Серед тих, хто став живим стендом для знімків, опинилися побиті на протестах громадяни.

Фото: Леся Бджілка / Facebook

"Ви забрали наше мистецтво і показали своє. Кулі, кийки і автозаки - ваші пензлі. Наша кров і зламані кістки - ваші фарби. Наші тіла - ваші полотна і картини, - написав у Facebook учасник акції "Мистецтво режиму" Володмир Грамович. - Те, що відбувалося в Білорусі минулого тижня, інакше як легальним фашизмом назвати не можна. Убиті люди, тисячі поранених і покалічених, які не можуть повідомити про жорстокості поліції, оскільки їм буквально доводиться повідомляти тим, хто їх бив".

Фото: Леся Бджілка / Facebook

Фото: Леся Бджілка / Facebook

Фото: Леся Бджілка / Facebook

В кінці акції художники вивісили фотографії та банер на фасаді галереї "Арт Білорусь". В акції також взяв участь Артем Пронін, якого катували співробітники ОМОНу.

Фото: Леся Бджілка / Facebook

Фото: Леся Бджілка / Facebook

  • За подіями в Білорусі в ці дні стежать мільйони людей в усьому світі, не залишаються осторонь і художники, які підтримують учасників масових акцій тематичними ілюстраціями. Ми зібрали 15 робіт, які передають настрій протестуючих і виявляють їм підтримку.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також