Лайм

Аварія на ЧАЕС та любовний трикутник – роман ліквідатора Анатолія Демського презентували у Києві

Книга розповідає про кохання після катастрофи на Чорнобильській АЕС

Книгу "Чорнобильський роман" Анатолія Демського презентували у Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого у Києві. Подію приурочили до Дня пам'яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Автор розповів як про саму аварію, її ліквідацію та будівництво саркофагу, так і представив художнє переосмислення подій.

Фото: Артем Галкін

Сюжет "Чорнобильського роману" розповідає про знайомство головного героя із жінкою мрії. Одна обставина – це знайомство відбувається в Зоні ЧАЕС, де вахти ділять все існування на "тут" і "там". Автор змішує історію кохання та флірту з глибокими екскурсами в історію Чорнобиля, Київщини і не тільки. Водночас йому важлива вдумлива робота з читачем, якого не лякають детальний виклад обставин та формули.

Анатолій Демський Фото: Артем Галкін

На відміну від багатьох книг про ЧАЕС, у "Чорнобильському романі" події розгортаються не в момент самої аварії, а протягом п'яти років після неї, коли над зруйнованим 4-м реактором зводили саркофаг.

""Чорнобильський роман" – результат понад десять років творчої роботи та десятиліть роздумів та досліджень", – розповів Анатолій Демський.

В аналізі подій для автора не багато змінилося, але в книзі він у художній формі поєднав особистий досвід і романтичну історію. Крім того, в головному герої можна впізнати самого письменника.

Фото: Артем Галкін

Український інститут книги придбав 300 екземплярів "Чорнобильського роману" у рамках державних закупівель для бібліотек. За словами видавця Ігоря Степуріна, видавництво Саміт-Книга не лише представило численній публіці чудову та важливу книгу, а під час події ще й перевірило радіаційне тло головної бібліотеки країни. Він у нормі!

Анатолій Демський є учасником ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС. У складі Оперативної групи Академії наук України впроваджував нову систему контролю за станом зруйнованого 4-го блоку. Автор статей та книги "ЧАД" (2011) про Чорнобиль.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами