Лайм

Рекордне "Еммі": які два серіали стали найкращими в історії премії

В Лос-Анджелесі пройшла церемонія нагородження "Еммі" для кращих ТБ-проєктів. Рекордами відзначилися драматичний серіал "Сьогун" та комедійний - "Ведмідь".

Так, "Сьогун" отримав 18 премій загалом – це зокрема найкращий драматичний серіал, Хіроюкі Санада - найкращий актор головної ролі в драматичному серіалі, Анна Савай - найкраща акторка головної ролі, а Фредерік Той отримав нагороду за найкращу режисуру драматичного серіалу за епізод "Багряне небо".

Друге місце за кількістю "Еммі" посів "Ведмідь" - перемога в 11 категоріях (серіал побив власний рекорд в категорії комедійний серіал). Тут найкращий актор головної ролі в комедійному серіалі - Джеремі Аллен Вайт, найкращий актор другого плану - Ебон Мосс-Бакрак, найкраща акторка другого плану - Ліза Колон-Зайас, та найкраща режисура - Крістофер Сторер за епізод "Риби". Статуетки за найкращі гостьові ролі в комедійному серіалі виграли Джеймі Лі Кертіс та Джон Бернтал.

Проте "Ведмідь" не отримав премію в категорії найкращий комедійний серіал, вона – у серіалу "Хитрощі".

Кращим мінісеріалом року було визнано "Оленя", також премію отримав актор головної ролі Річард Гадд і найкраща акторка другого плану з проєкту Джессіка Ганнінг.

Премією також відзначили імениту Джоді Фостер (відомою за роллю Клариси у класичному "Мовчанні ягнят"). Її відзначили "Еммі" за роботу в мінісеріалі "Справжній детектив: Країна ночі".

Раніше "Апостроф" писав, що серіал "Сьогун" встановив рекорд за кількістю "Еммі".

Новини партнерів

Читайте також