Лайм

У Канаді оплакують вбивство рідкісного білого лося - за затримання браконьєра призначена нагорода

Серед місцевих індіанців білі лосі вважаються священними

Представники корінного населення Канади запропонували нагороду кожному, хто допоможе поліції знайти браконьєрів, які вбили рідкісного білого лося. Тварину, яка вважається у місцевих індіанців священною, застрелили разом з іншим лосем, пише The Guardian. Їхні останки, включаючи голови, викинули на віддаленій сільській дорозі.

"Все обурені і засмучені. Навіщо ви його застрелили? Якщо у вас є ліцензія на відстріл лосів, ви могли застрелити іншого. Просто залиште білих в спокої, - звернулися до браконьєрів представники народу оджибва. - Сумно, що хтось убив таку красиву тварину. Ніхто точно не знає, скільки їх в цьому районі, тому втрата навіть одного білого лося - це забагато".

Фото: Getty images

Білі лосі не є окремим видом або альбіносами, а свій рідкісний окрас отримують через прояв рецесивного гена. Серед корінних народів північного Онтаріо вони вважаються священними, і їм не можна завдавати шкоди. Юридичний захист незвичайним тваринам надали в 2010 році, і по всьому регіону розміщені знаки, що забороняють їхній відстріл. Вважається, що в місцевих лісах живе до 30 білих лосів.

Представники оджибва попросили браконьєрів повернути їм шкуру білого лося, щоб провести на честь нього церемонію. Рейнджери тим часом просять громадськість надати будь-які докази, які допоможуть знайти підозрюваних.

  • Величезний алігатор вийшов на поле для гольфу під час шторму, і в мережі його прийняли за динозавра. Розміри хижої рептилії вражають.
  • У джунглях М'янми тим часом виявили новий вид пухнастих мавп. На жаль, милі тварини вже на межі зникнення. Приматів назвали попа-лангура в честь священної гори.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Обдаровані красою: астрологи розповіли, які знаки Зодіаку найпривабливіші

Представники яких знаків Зодіаку найчастіше наділені ідеальними пропорціями, бездоганними рисами обличчя та вважаються найкрасивішими

Здаються холодними, як лід: астрологи назвали найменш емоційний знак Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку найчастіше не показують своїх емоцій і не заводять відносини, в яких надто багато драми