Лайм

У Дубаї встановили 6-метрову копію Давида Мікеланджело, сховавши все, що нижче шиї: фото

Організатори виставки запевняють, що справа не в цензурі

У виставковому центрі Expo Dubai в Дубаї встановили шестиметрову копію Давида Мікеланджело, але побачити його у всій красі відвідувачі не зможуть: публіці відкрили тільки голову і шию статуї.

Reuters пише, що верхня частина шедевра епохи Відродження виставлена в центрі восьмикутного "колодязя" на рівні першого поверху, а торс, геніталії і ноги знаходяться на більш низькому рівні, призначеному тільки для обраних відвідувачів.

Фото: REUTERS / Rula Rouhana

Італійські ЗМІ припустили, що Давида прикрили через релігійну та соціальну чутливість в ОАЕ, але організатори виставки спростували звинувачення в цензурі.

"Ми хотіли дати відвідувачам новий досвід, показати їм Давида на рівні очей, тоді як любителям мистецтва доводиться дивитися вгору на оригінальну статую в музеї Galleria dell'Accademia у Флоренції", - сказав художній керівник Давид Рампелло.

Фото: Flickr

Репліку легендарної скульптури 16 століття створили за допомогою одного з найбільших 3D-принтерів в світі.

"Репродукція була зроблена з використанням дуже складної технології, яка використовується в космосі, і закінчена майстрами у Флоренції, які покрили статую мармуровим порошком", - йдеться на сайті Expo Dubai.

  • Реалістична статуя потопаючої дівчини в іспанській річці налякала людей. Художник Рубен Ороско пояснив глибокий сенс арт-об'єкту.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Обдаровані красою: астрологи розповіли, які знаки Зодіаку найпривабливіші

Представники яких знаків Зодіаку найчастіше наділені ідеальними пропорціями, бездоганними рисами обличчя та вважаються найкрасивішими

Здаються холодними, як лід: астрологи назвали найменш емоційний знак Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку найчастіше не показують своїх емоцій і не заводять відносини, в яких надто багато драми