Лайм

Навколо повернення "Сватів" не вщухають скандали: Держкіно закликали позбавити серіал ліцензії

Активісти пояснили, чому фільм підпадає під заборону в Україні

Представники громадських організацій звернулися в Державне агентство з питань кіно з проханням анулювати прокатне посвідчення серіалу "Свати" гумористичної студії "Квартал 95". З 1 липня вперше після заборони фільм знову вийшов в ефір каналу "1+1".

Як пише "Громадське" з посиланням на Сергія Стуканова, члена експертної комісії при Держкіно, серіал підпадає під заборону в Україні, так як в ньому з'являється символіка РФ і працівники правоохоронних органів країни-агресора, що заборонено законом.

"Я вже не кажу, що в шостому сезоні, який почав показувати телеканал, з'являється портрет президента Путіна, Сталіна, з'являється "Георгіївська стрічка", яка так само визнана ворожою символікою, але вже за іншими законами, зокрема про декомунізацію. Шостий сезон не повинен бути зараз на екранах", - підкреслив Стуканов.

У зв'язку з цим громадські організації звернулися до Держкіно з проханням анулювати прокатне посвідчення серіалу. На думку Стуканова, агентство має всі для цього підстави і може навіть не звертатися до експертної комісії.

  • Нагадаємо, 27 листопада 2017 року Мінкульт вніс актора "Сватів" Федора Добронравова в "чорний список" через його проросійську позицію. Акторові заборонили в'їзд до України. Після цього Держкіно заборонило прокат серіалу на українському телебаченні.
  • 27 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону на в'їзд Добронравову і визнав анулювання ліцензії серіалу незаконним, після чого "1+1" анонсував повернення "Сватів" на екрани.
  • Російського актора Федора Добронравова, зірку серіалу "Свати", виключили з переліку осіб, що представляють загрозу національній безпеці України.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї