Лайм

81-річна жінка зв'язала білих свиней, і Facebook ледь не забанив її за расизм

Алгоритми соцмережі розцінили коментарі в'язальниці як мову ворожнечі

Facebook приніс вибачення Риті Річ-Малкахі - 81-річній в'язальниці з Австралії, якій хотіли заборонити доступ до сайту через іграшкових білих свиней, пише NY Post.

Фото: facebook.com/rita.rich.73

У 2020 році жінка втратила чоловіка, і щоб скоротати час і відволіктися, почала в'язати м'які іграшки. У Facebook Рита розповідала про своє хобі, але алгоритм сайту вирішив, що коментарі про білих свиней на її сторінці є "мовою ворожнечі". Два її пости видалили, попередивши, що за повторне порушення їй назавжди заборонять доступ до соціальної мережі.

В'язальницю дуже налякало повідомлення від Facebook, адже вона могла втратити зв'язок зі своїми друзями і родичами.

"Я зробила два абсолютно невинних коментаря, які розцінили як розпалювання ненависті, - розповіла Рита. - Всі на моїй сторінці знають, що я виросла на фермі і люблю свиней. Навіть в дитинстві я завжди їх малювала".

Фото: facebook.com/rita.rich.73

На щастя, команда модераторів Facebook вчасно зрозуміла, що Річ-Малкахі та її білі свині не мають нічого спільного з расизмом.

"Наші системи допустили помилку, і тепер коментарі відновлені. Іноді ми робимо помилки при перевірці контенту, тому даємо людям можливість оскаржити наші рішення", - розповіли у техпідтримці.

Коли проблема вирішилася, жінка поспішила подякувати Facebook.

"Сьогодні ви дуже порадували стареньку. Більшості людей це може здатися дрібницею, але для людини, у якої навіть ніколи не було простроченої бібліотечної книги, звинувачення у використанні мови ворожнечі було страшним", - написала вона.

  • Не тільки білих свиней, а й білих тигрів можуть звинуватити у порушенні закону. Нещодавно поліції довелося приїхати на виклик, оскільки чоловік повідомив про тигра на проїжджій частині. Такого порушника копи зустріти не очікували.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео