Лайм

Незграбний альбатрос невдало сів на землю і зруйнував міф про граціозних птахів

Морський птах осоромився перед камерою

У польоті королівські альбатроси виглядають граціозними, спритними та елегантними, але їхнє приземлення може бути дуже комічним. На відео потрапив незграбний птах з Нової Зеландії, який врізався в землю і деякий час провів догори дригом.

Інцидент стався на мисі Тайара недалеко від міста Данідін. Свідком аварії стало пухнасте шеститижневе пташеня альбатроса, родич якого не розрахував швидкість при зближенні із землею. Птах перекинувся і кілька секунд безпорадно крутив ногами в повітрі, перш ніж піднятися і боязко вийти з кадру.

Північний королівський альбатрос - найбільший морський птах у світі з розмахом крил понад три метри. На жаль, у приземленні він далеко не такий вправний, як у польоті.

"Альбатроси в цілому мають чудову "конструкцію", і вони створені для польоту, динамічного ширяння. Вони можуть затиснути крила і годинами кружляти над морем, - сказав CNN Рорі Кроуфорд, менеджер Королівського товариства захисту птахів. - Але вони не такі хороші в приземленні, і цей птах, ймовірно, недооцінив вітер".

  • Раніше зоопарк Вашингтона показав, як панди радіють снігу і з'їжджають з гірки вниз головою. Бамбукові ведмеді - справжні фанати снігу, і зовсім не намагаються здаватися серйозними і страшними.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео