Лайм

Фермер пересунув кордон із Францією, бо він заважав його трактору - так Бельгія стала трохи більшою

Територіальну "суперечку" збираються вирішити полюбовно

Бельгія трохи збільшилася в розмірах завдяки заповзятливому фермеру, який перемістив маркер кордону з Францією. Чоловік не переслідував ніяких політичних цілей, але старий камінь на дорозі заважав його трактору, пише People.

Фото: people.com / Alamy

Першим про інцидент повідомив історик-любитель, який гуляв у лісі недалеко від бельгійського села Еркелін. Він зауважив, що 200-річний камінь, що позначав кордон із сусідньою Францією, зрушився приблизно на 2,5 метра. На щастя, жодного міжнародного скандалу за цим не послідувало.

"Ми не зацікавлені в розширенні міста або країни. Він збільшив Бельгію, а Францію - зменшив. Це невдала ідея, - заявив мер Еркеліна Девід Лаво. - Я був щасливий, що моє місто стало більшим, але мер французького міста Бузін'ї-Сюр-Рок з цим не згодна".

Лаво запевнив, що фермер поверне камінь на місце, і ситуацію врегулюють мирним шляхом. "Якщо він проявить добру волю, у нього не буде проблем. Ми вирішимо це питання полюбовно", - сказав він.

Якщо ж чоловік не погодиться повернути камінь на законне місце, йому може загрожувати кримінальне обвинувачення з втручанням Міністерства закордонних справ. Благо, влада Еркеліна налаштована оптимістично. "Ми збираємося повернути кордон на місце. Ми не збиралися робити Бельгію більшою, а Францію меншою!" - сказав мер.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео