Лайм

Король Таїланду повернув почесті наложниці, яку раніше вигнав через конкуренцію з королевою

Майже рік місцезнаходження Сінінат Вонгваджірапакді залишалося невідомим

Король Таїланду Маха Вачіралонгкорн повернув військові звання і нагороди своїй наложниці Сінінат Вонгваджірапакді. BBC повідомляє, що жінку, раніше звинувачену в спробі узурпувати владу і підірвати престиж королеви Сутхіди, визнали невинною.

Раніше повідомлялося, що 35-річна Сінінат намагалася перешкодити коронації четвертої дружини короля Сутхіди Вачіралонгкорн, і просила призначити на цю роль її. Її також звинувачували в "поганій поведінці і нелояльності щодо монарха", і з тих пір кілька місяців жінку не бачили на публіці.

Подробиць про повторне призначення Сінінат небагато, але в новій заяві палацу говориться, що "відтепер буде так, ніби її ніколи не позбавляли військових звань або королівських нагород".

Сінінат Вонгваджірапакді народилася в 1985 році на півночі Таїланду і працювала медсестрою, перш ніж вступити в стосунки з тодішнім наслідним принцом Махою. Врешті-решт вона стала охоронцем, пілотом і парашутисткою, приєднавшись до королівської гвардії. На початку 2019 роки її призначили генерал-майором. Незабаром після того, як король Таїланду одружився на Сутхіді, Сінітат отримала титул першого королівського консорта. У цьому статусі вона перебувала всього 3 місяці, після чого потрапила в немилість.

У схожу ситуацію раніше потрапляли дві колишні кохані тайського короля. Його друга дружина в 1996 році втекла в США, і він відмовився від чотирьох синів, яких вона йому народила. У 2014 році монарх позбавив усіх титулів і вигнав з палацу свою третю дружину Шрірасмі Суваді, а її 15-річного сина віддав на виховання в Німеччину.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil