Лайм

У Білорусі запідозрили, що в книгах про Гаррі Поттера можуть бути заклики до повалення влади

Митники Білорусі поспішили спростувати цю новину, але книжковим видавцям вірять більше

Представники білоруського видавництва "Янушкевич" розповіли пресі історію, яка напевно стане мемом. За їх словами, місцеві митники зажадали доказів, що книги "Гаррі Поттер і таємна кімната", партію яких завозили до країни з Литви, не містять закликів до повалення влади.

Як пише TUT.by, партію книг надрукували в Литві, після цього вона вирушила до Білорусі через одну з регіональних митниць. Там до транспортної компанії з'явилися питання, в зв'язку з чим співробітники видавництва планують підготувати довідку про сюжет та популярність книги Джоан Роулінг.

"Гаррі Поттер і таємна кімната" Фото: amazon.com

Примітно, що незабаром після появи цієї інформації в мережі Державний митний комітет назвав її фейком. Коли журналісти звернулися з цим до видавництва, там від своїх слів не відмовилися.

Нагадаємо, в містах Білорусі вже понад місяця проходять масові протести, причиною яких стала перемога Олександра Лукашенка на чергових президентських виборах. Люди вимагають відставки Лукашенка, перевиборів, звільнення всіх політичних в'язнів та покарання силовиків за свавілля і жорстоке побиття мітингувальників.

  • Українські музиканти зняли кліп на підтримку протестуючих в Білорусі. У ролику "Героям" з'явилися діячі культури, волонтери та активісти з обох країн.
  • Дивіться також на theLime, як білоруські художники показали фотографії жертв силовиків просто на вулиці, під столичною мистецькою галереєю "Арт Білорусь". Серед тих, хто став живим стендом для знімків, виявилися побиті на протестах громадяни.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни