Лайм

ДіКапріо, Кім Кардаш'ян та інші зірки "заморозили" свої соцмережі - виявилося, це бойкот Facebook

Знаменитості протестують проти ненависті і дезінформації в соцмережах

Кім Кардаш'ян, Леонардо ДіКапріо, Кеті Перрі, Дженніфер Лоуренс, Саша Барон Коен та інші знаменитості підтримали акцію #StopHateForProfit і тимчасово "заморозили" свої акаунти в Instagram і Facebook. Виявилося, зірки бойкотують соціальні мережі за поширення дезінформації та ненависті, пише CNN.

Активісти хочуть, щоб Facebook зайнявся "очищенням" своїх платформ, і замість публікації звичайного контенту або реклами розміщують повідомлення, присвячені шкоді, яку завдає соціальна мережа.

"Мені подобається, що я можу зв'язатися з вами безпосередньо через Instagram і Facebook, але я не можу сидіти склавши руки і мовчати, поки ці платформи продовжують поширювати ненависть, пропаганду і дезінформацію, - звернулася до своїх фоловерів Кардаш'ян, аудиторія якої перевищує 188 млн. чоловік. - Дезінформація, поширювана в соціальних мережах, чинить серйозний вплив на наші вибори і підриває нашу демократію. Будь ласка, приєднуйтесь до мене і заморожувати свої акаунти в Instagram і FB".

"Я використовую Instagram і Facebook, але я хочу, щоб це була сила добра, а не ненависті, насильства і дезінформація", - пояснив свою позицію Леонардо ДіКапріо.

"Єдине, що лякає більше, ніж серфінг Марка Цукерберга з білим обличчям... це перевага білих і брехня, яку Facebook поширює кожен день", - заявив Саша Барон Коен.

Бойкот Facebook - спроба правозахисних груп та активістів впоратися з засиллям брехливої політичної реклами, дискримінації, ненависті і теорій змови - в тому числі про пандемію Covid-19. Учасники акції планують продовжувати ділитися інформацією про те, "як помилки Facebook призводять до насильства в реальному житті".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ

В'ячеслав Узєлков повідомив про виписку з лікарні та розповів про самопочуття після кількох операцій

В'ячеслав Узєлков розповів про своє самопочуття після кількох перенесених операцій, а також показав фото з лікарні - його виписують