Лайм

Щура навчили шукати вибухівку і тепер він - герой. Гризуна нагородили медаллю за хоробрість

Гризун виявив 39 наземних мін і 28 снарядів

Африканський щур отримав золоту медаль за пошук вибухівки та мін. Гризун по кличці Магава став першим в світі твариною (не рахуючи службових собак), яке удостоїлося такої нагороди.

Як зазначає ВВС, за свою кар'єру маленький шукач виявив 39 наземних мін та 28 боєприпасів в Камбоджі. На медалі написані слова: "За хоробрість тварин або відданість обов'язку".

Фото: PDSA / PA

Щура навчала спеціалізована благодійна організація Apopo. Після року тренувань тварини, в тому числі й гризуни, проходять сертифікацію.

З 30 тварин, які отримали цю нагороду, Магава - перший щур. "Отримати цю медаль - дійсно велика честь для нас", - сказав виконавчий директор Apopo Крістоф Кокс.

Магава народилася та виросла в Танзанії, її вага становить всього 1,2 кг, а довжина - 70 см. І хоча за розміром вона більше, ніж інші щури, але її ваги достатньо, щоб не підривати міни, проходячи по ним.

Гризун здатний обшукати поле розміром з тенісний корт всього за 20 хвилин - що забере у людини з металошукачем від одного до чотирьох днів.

  • Читайте також на theLime, як бельгійська вівчарка з протезами лап отримала собачу медаль за відвагу. Під час небезпечної операції в 2019 році собака захистила загін британських військових.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil