Лайм

У Лондоні з'явився пам'ятник Гаррі Поттеру - він ніби ширяє в повітрі на мітлі

Чарівника зобразили, коли він летить на "Німбусі-2000"

У центрі Лондона відкрили пам'ятник відомому на весь світ чарівникові Гаррі Поттеру - головному герою серії романів британської письменниці Джоан Роулінг. Статуя зображує "хлопчика, який вижив" перед його першим матчем з квідичу.

Як пише Time Out, нова скульптура відлита з бронзи і розташована у чудовому місці. Невисока огорожа та наявність зеленого куща створює відчуття, що Гаррі ширяє в повітрі.

Пам'ятник Гаррі Поттеру Фото: LSQ

Пам'ятник встановлено на площі Лестер-сквер біля кінотеатру "Одеон", де в 2001 році відбулася прем'єра першої частини франшизи - "Гаррі Поттер та філософський камінь".

По сусідству з пам'ятником чарівникові стоять фігури популярних кіногероїв, таких як Мері Поппінс, Бетмена, Багза Банні, містера Біна та ведмедика Паддінгтона.

Всі ці скульптури була зведені в рамках проекту "Сцени на площі" (Scenes in the Square), який покликаний відзначити видатні кіноновинки останнього сторіччя. Проект триватиме до липня 2023 року.

Фото: LSQ

  • Міріам Маргуліс, яка зіграла професора Стебло в серії фільмів про Гаррі Поттера, здивувала зізнанням в нелюбов до чарівного світу Джоан Роулінг.
  • У Таїланді в честь 20-річчя виходу першої книги Джоан Роулінг про Гаррі Поттера видавництво Nanmeebooks випустило ювілейне перевидання всієї колекції оповідань з новими обкладинками. Схоже, це кращі обкладинки з існуючих сьогодні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Закриє небо і посилить заходи безпеки: як Швеція готується до "Євробачення-2024"

На період проведення "Євробачення-2024" країна-господарка закриє повітряний простір над містом Мальме, де відбудеться конкурс

Нищили свого: акторка Леся Самаєва висловилася про колег, які хейтили Горбунова через серіал

Зірка серіалу "Скажене весілля" Леся Самаєва розкритикувала колег, які накинулися на Юрія Горбунова через зйомки комедії "СМТ Інгулець"

Де зараз гурт "Ґринджоли", який представляв Україну на "Євробаченні" з гімном революції

Гурт Ґринджоли існує в особі Романа Калина - чому колектив розпався та чим зараз займається його колишній лідер