Лайм

Между украинскими телеканалами разгорелся скандал из-за нового шоу - дело намерены передать в суд

Канал "Україна" звинуватив "1+1" у нечесній конкуренції

На початку жовтня на каналі "1+1" відбулася прем'єра нового шоу "Маскарад", в якому одні знаменитості виступають в маскарадних костюмах, а інші, розбившись на дві команди, - вгадують артистів за масками. Але як тільки проект вийшов на екрани, телеканал "Україна" звинуватив "1+1" у нечесній конкуренції і тепер готує позов до суду.

Як зазначили в прес-службі "України", шоу "Маскарад" є підробленими форматом корейського проекту The Masked Singer, права на адаптацію якого телеканал придбав ще навесні 2020 року. Тоді на них претендували і "плюси", але в підсумку шоу дісталося "Україні".

Фрагмент ефіру Фото: Instagram / Маскарад

"Відвертий плагіат з боку загальнонаціонального мовника, котрий програв відкриту боротьбу за купівлю прав на адаптацію успішного міжнародного формату телеканалу “Україна”, нівелює принципи чесної конкуренції", - зазначили представники каналу "Україна".

У зв'язку з цим канал має намір подати до суду та звернутися для захисту своїх прав до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA (Format Recognition and Protection Association).

Що ж стосується "1+1", там відкинули всі озвучені вище звинувачення та заявили про готовність відстоювати свою позицію. У прес-службі каналу підкреслили, що шоу "Маскарад" є адаптацією румунського формату Mysteries In The Spotlight, і права на його адаптацію "1+1" придбав у власника, компанії Antena TV Group.

Фрагмент ефіру Фото: Instagram / Маскарад

"Даний формат має суттєві структурні відмінності від інших костюмованих проектів, - додали на "1+1". - Унікальною особливістю даного формату є протистояння двох зіркових команд, які змагаються за право відгадати зірку, приховану в маскарадному костюмі".

Представники "1+1" також не стали виключати, що і у них знайдуться претензії до каналу "Україна" після прем'єри української версії The Masked Singer.

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустить.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії