Лайм

16-річна школярка на один день стала прем'єр-міністром Фінляндії

Так в північній країні відзначили Міжнародний день дівчаток

16-річна Аава Мурто на один день вступила на посаду прем'єр-міністра Фінляндії, щоб обговорити з урядом вплив технологій на гендерну рівність. Такий незвичайний захід фіни провели на честь Міжнародного дня дівчаток, заснованого ООН, пише New York Post.

Фото: nypost.com / AP

"Доступ дівчаток до технологій - важлива проблема глобального рівності, до якої потрібно ставитися серйозно, - почала Мурто свою доповідь перед членами кабінету міністрів Фінляндії. - Амбіції щодо забезпечення гендерної рівності не виправдаються, поки дівчата не будуть використовувати і розробляти технології".

Школярка обговорила з справжнім прем'єр-міністром Фінляндії Санною Марін, що технічно розвинена Фінляндія може зробити, аби поліпшити можливості дівчаток використовувати і розвивати технології в глобальному масштабі. Сама Марін, до слова, є однією з наймолодших лідерок урядів в світі: крісло прем'єра вона зайняла в 34 роки.

Міжнародний день дівчаток, який з 2012 року відзначається 11 вересня, присвячений специфічним проблемам і загрозам, яким піддаються діти жіночої статі. Фінляндія тим часом займає одне з перших місць в області гендерного рівноправ'я. Санна Марін очолює лівоцентристський коаліційний уряд Фінляндії, який складається з п'яти партій, всі лідери яких - жінки. Також в 1906 році Фінляндія стала однією з перших країн у світі, де всі жінки отримали виборче право.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків