Лайм

Кузьму Скрябіна у фільмі "Я, "Побєда" і Берлін" зіграє молодий актор - що про нього відомо

Картина знята за романом легендарного музиканта

Компанія Star Media завершила зйомки українського блоку повнометражного художнього фільму "Я, "Побєда" і Берлін", знятого за однойменною повістю легендарного музиканта Кузьми Скрябіна. І нарешті розкрила головну інтригу - хто зіграє Андрія Кузьменка.

"Зйомки українського блоку стрічки "Я, "Побєда" і Берлін" завершено. Ми шалено раді! Це був яскравий і чарівний час! Їдемо далі. Наступна зупинка - Берлін", - написав продакшн у Facebook. Роль Кузьми Скрябіна дісталася молодому акторові Івану Блиндарю, родом з Івано-Франківська.

Іван БлиндарьФото: facebook.com/ivan.blindar

Хлопець працює в місцевому театрі та паралельно вчиться на театральному відділенні Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

На рахунку молодого актора десятки ролей в театрі та чотири в кіно. Блиндарь знявся в таких картинах, як "Кров'янка" (2016), "Коли падають дерева" (2018), "Шлях мерця" (2019) і "Сквот32" (2019). Івана також можна побачити в кліпі гурту Latexfauna на пісню Surfer.

Коли хлопця затвердили на роль легендарного музиканта, він був радий і схвильований одночасно, оскільки до початку зйомок залишалося зовсім небагато часу.

"Часу до початку зйомок залишалося не так багато, тому я піднімав матеріали того часу, інтерв'ю Скрябіна, відео, записи, слухав музику, яку він любив. А 12 липня в День міста я організував сам собі невелику "експедицію" в Новояворівськ - був в школі, будинку культури, знайшов той самий будинок, під'їзд, поговорив з сусідами. Я усвідомлював, що мені не вдасться домогтися стовідсоткової зовнішньої схожості, швидше робив акцент на внутрішньому стані молодого Кузьми, його самовідчутті. Перед початком зйомок я зустрічався і розмовляв зі Світланою, дружиною Андрія. Хотів уточнити безліч нюансів, і після був дуже натхненний і вдячний їй за допомогу", - поділився Блиндарь з виданням Шпальта.

Іван БлиндарьФото: facebook.com/ivan.blindar

Зйомки фільму "Я, "Побєда" і Берлін" почалися влітку цього року. В основі сюжету - реальні історії з життя Кузьми, що розгорнулися на початку 90-х. Там музикант-початківець разом з другом Бардом їде до Берліну на іржавій "Побєді". Він планує потрапити до німецького колекціонера, щоб поміняти машину на шестисотий "Мерседес", щоб вразити свою дівчину Барбару. Однак там герой потрапив в карколомні пригоди, які змінили його мету, загартували характер та допомогли знайти своє справжнє "я".

Реліз картини за романом Кузьми Скрябіна призначений на 2021 рік.

  • З моменту загибелі Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) пройшло вже п'ять років, а єдина дочка музиканта Марія-Барбара досі не може впоратися з болем втрати. Дівчина сумує за татом і згадує про нього з неймовірною теплотою та трепетом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування