Лайм

Міністр культури Ткаченко закупить книги "Справа Василя Стуса" для національних бібліотек

МКІП рекомендує книгу Вахтанга Кіпіані до прочитання

Міністр культури України Олександр Ткаченко порекомендував своїм підписникам книгу Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" , поширення якої через суд має намір заборонити Віктор Медведчук.

На особистій сторінці у Facebook Ткаченко назвав політика "творцем темників" і заявив про намір придбати частину тиражу для національних бібліотек.


Творець "темників" вирішив знову виступити у звичній для себе ролі цензору та на допомогу йому прийшов український суд, - написав він. - Якими б емоційними не були вислови автора, але тепер про роль кума Путіна у справі засудження радянською системою українського письменника знатимуть в рази більше людей".

У своєму пості Ткаченко додав, що МКІП рекомендує книгу Вахтанга Кіпіані до прочитання, а поки журналіст подає апеляцію, він має намір особисто придбати частину накладу для національних бібліотек.

  • 19 жовтня Дарницький районний суд частково задовольнив позов Віктора Медведчука проти журналіста Вахтанга Кіпіані, видавництва Vivat та книги "Справа Василя Стуса". Деякі фрази в збірнику документів визнали "такими, що порушують честь і гідність позивача" і заборонили його поширення в оригіналі без згоди політика.
  • "Справа Василя Стуса" розкриває деталі судів над поетом-дисидентом у 1980 році, а також описує осінній процес, за підсумками якого Стуса засудили до 10 років примусових робіт і до 5 років заслання. У 2019 Віктор Медведчук, який виступав на тому самому процесі адвокатом поета, заявив, що вимагатиме заборонити поширення книги "будь-яким способом на будь-якій території".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також