Лайм

Бандуристка Марина Круть записала трек про психологічні травми людей, які пережили аварію на ЧАЕС

Над піснею співачка працювала в рамках проекту "Звуки Чорнобиля"

Слідом за гуртом KAZKA до соціального музичного проекту "Звуки Чорнобиля", присвяченому переосмисленню аварії на ЧАЕС, приєдналася бандуристка Марина Круть (KRUTь). Співачка записала трек "Кімната" та зняла на нього кліп.

Прем'єра відеороботи відбулася 28 жовтня на YouTube-каналі виконавиці. У своїй новій роботі KRUTь акцентує увагу на психологічні травми людей, які пережили трагічні події в квітні 1986 року.

"Події 26 квітня на ЧАЕС, а також подальші наслідки, вплинули на долі тисяч жителів і завдали колосального збитку світовій екології. Але в той же час удару зазнав і психологічний, внутрішній стан людей, а особливо тих, хто лишився дому чи втратив рідних. В центрі кліпу лежить сюжетна лінія головного героя, котрий повертаючись назад у ситуацію - зазирає своєму страху у вічі, чим і загоює дитячу травму", - прокоментувала бандуристка.

"Звуки Чорнобиля" - масштабна соціальна акція, до якої приєдналися українські та світові музиканти. Всі вони відвідали зону відчуження і перетворили свої враження в пісні. У треках виконавців, крім музики, можна почути унікальні звуки Чорнобиля.

  • Дивіться також на theLime кліп української хіп-хоп-виконавці alyona alyona на трек "Тихо діти сплять". У новому відео співачка закликає звернути увагу на екологічні проблеми і не ігнорувати того, що відбувається, "поки цей світ ще не зник".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil