Лайм

У Данії присплять мільйони норок - звірята почали поширювати коронавірус

Власникам ферм навіть не дозволять залишити окремих особин на розведення в майбутньому

Уряд Данії ухвалив рішення приспати всіх норок на фермах по всій країні через виявлену мутацію коронавірусу, яка почала передаватися від тварин людині.

Про це пише "Датське радіо" з посиланням на слова прем'єра-міністра країни Метте Фредерікса. Політик зазначила, що мутація небезпечна тим, що знижує здатність організму виробляти антитіла до вірусу. Значить, вакцина, яка повинна скоро з'явитися, може стати неефективною.

Фото: pixabay.com

"Вірус мутував у норок, і, мутуватши, поширився серед людей. Мутуючий вірус серед норок несе в собі ризик того, що очікувана вакцина не буде діяти належним чином", - заявила прем'єр-міністр.

Фредерікса назвала ситуацію "дуже серйозною", оскільки новий штам може поширитися не тільки по країні, але й по всьому світу.

Мутуючу форму коронавирісу знайшли на п'яти звірофермах Ютландії. Їм встигли заразитися 12 осіб. В регіоні посилили карантинні заходи і підвищили інтенсивність тестування.

Всього в Данії на фермах мешкає близько 12 мільйонів норок. Всіх звірків з цінних хутром присплять, а фермерам навіть не дозволять залишити окремих особин на розведення у майбутньому. До винищення тварин в країні підключиться поліція, армія та національна гвардія.

  • У Британії тим часом відкрили перший в світі парк для їжаків. Там встановили чотири мініатюрних будиночка з терасами, ворота, вуличні ліхтарі та гойдалки. Але це не просто ще один атракціон, а спроба врятувати зникаючих тварин.
  • На узбережжях північної Мексики вилупилася рекордна кількість оливкових морських черепах Рідлі. На думку вчених, ми досі спостерігаємо наслідки карантину, адже в цьому році рибалки і туристи відвідували пляжі значно менше.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували