Лайм

Оригінальний пістолет Шона Коннері з "Джеймса Бонда" виставили на аукціоні за сотні тисяч: фото

Деактивований Walther PP з'явився в першому фільмі бондіани "Доктор Ноу" в 1962 році

Атрибути Джеймса Бонда - його автомобіль, капелюх, мартіні і пістолет - стали майже такими ж відомими, як і сам персонаж. Саме тому оригінальний Walther PP, який покійний Шон Коннері використовував в найпершому фільмі про агента 007, пустять з молотка за сотні тисяч доларів, пише CNN.

Фото: постер фільму "Доктор Ноу" (1962)

Деактивований німецький пістолет довгий час знаходився в британській реквізиторській, яка працювала над постановкою першого "Бонда". Лише в 2006 році його продали на аукціоні, і досі покупець зберігав його у своїй колекції. Очікується, що на Julien's Auctions його вартість стартує від 200 тис. доларів.

"У кінодебюті Джеймса Бонда Коннері використовує цю зброю протягом усього фільму, - розповів виконавчий директор аукціонного дому. - Силует агента 007, який тримає Walther PP, став найбільш культовим зображенням франшизи і одним з найбільш впізнаваних символів поп-культури всіх часів. Для нас велика честь зробити пістолет хедлайнером нашого аукціону разом з сотнями інших історичних пам'ятних речей з класичних фільмів і телесеріалів Голлівуду".

Фото: Julien's Auctions

Крім пістолета Бонда, на аукціоні також продадуть шолом льотчика-винищувача, створений для Тома Круза у фільмі "Кращий стрілець" ($ 50 тис); чорна шкіряна куртка, яку Арнольд Шварценеггер носив в ролі Термінатора ($ 50 тис); ховерборд з "Назад в майбутнє 2" ($ 8 тис) і реквізит з "Кримінального чтива" Квентіна Тарантіно.

  • В Англії подружжя перебирало в гаражі мотлох і знайшло старі іграшки з "Зоряних воєн" - виявилося, це справжній скарб, і безбідна старість їм тепер забезпечена.
  • Сім'я 40 років тримала в туалеті старе дзеркало - виявилося, в нього дивилася сама Марія-Антуанетта. Щасливці не підозрювали, що тримають у вбиральні скарб.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Олена Зеленська відвідала Белград: подробиці візиту та образ першої леді

Зеленська разом із Кулебою відправилася з робочою поїздкою у Белград - яка ціль візиту та як виглядала перша леді

Буде власність нашого сина: Квіткова розповіла про поділ майна після розлучення з Добриніним

Даша Квіткова і Нікіта Добринін після розлучення поділили все порівну - колишні закохані планують купити квартиру сину Леву

Привернули увагу до України: alyona alyona і Jerry Heil висловилися про результати "Євробачення-2024"

alyona alyona і Jerry Heil висловилися про 3 місце на Євробаченні 2024 - артистки подякували шанувальникам за підтримку