Лайм

Вчені розповіли, в яких місцях люди найчастіше заражаються коронавірусом

Магазини в бідних районах виявилися більш небезпечними

Дослідження Стенфордського університету, проведене в 10 великих містах США, показало, в яких місцях люди заражаються Covid-19 найчастіше. Виявилося, що на кафе, ресторани, тренажерні зали, готелі і релігійні установи припадає 80% всіх заражень, пише CNN.

"Це місця з обмеженим простором, більш багатолюдні, і люди довго там знаходяться", - розповів професор Юре Лесковец.

Фото: pxhere.com

Використовуючи дані мобільних телефонів 98 млн американців, вчені відстежували їхнє пересування, одночасно фіксуючи кількість випадків Covid-19 в районах. Виявилося, що інфікування відбувалося дуже нерівномірно: 80% всіх заражень припадало на 10% зазначених місць. Найактивніше вірус циркулював в бідних районах, частково тому, що в них менше закладів, і вони стають більш багатолюдними.

"Наша модель передбачає, що одне відвідування продуктового магазину в два рази небезпечніше для людини з більш низьким доходом, ніж для людини з більш високим доходом, - сказав Лесковец. - Це пов'язано з тим, що в продуктових магазинах, які відвідують люди з низьким доходом, в середньому на 60% більше людей на квадратний метр, а відвідувачі залишаються там на 17% довше".

Але є і хороші новини: вчені вважають, що для скорочення передачі коронавірусу на 80% досить зменшити відвідуваність цих місць до 20%.

  • Все більше українських зірок повідомляють, що заразилися коронавірусом. Так, Аліна Паш підхопила Covid-19 і розповіла про симптоми.
  • Тим часом Ольга Сумська та її родина вже побороли коронавірус. Актриса зізналася, що перенесла інфекцію на ногах. У той час у Сумської були гастролі, тому вона не ізолювалася, хоча мала характерні симптоми Covid-19.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Мальме проходить "Євро­­бачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування

Їм складно радіти досягненням інших: які знаки Зодіаку заздрять чужому успіху

Астрологи назвали заздрісні знаки Зодіаку - Овни, Козероги, Леви та Скорпіони не вміють радіти успіхам інших