Лайм

Вчені знешкодили величезне гніздо азіатських шершнів-убивць: фото

Комахи оселилися всередині старого дерева

Ентомологи зі штату Вашингтон знайшли і знищили велике гніздо азіатського шершня, в якому мешкало до 200 маток-королев. Кожна з них потенційно могла створити нове гніздо і збільшити популяцію небезпечного інвазивного виду, який полює на медоносних бджіл та інших комах, пише CNN.

Фото: CNN

Азіатський шершень Vespa mandarinia - найбільший у світі. Довжина деяких особин може перевищувати 5 см, розмах крил - 7,5 см, а жало - 6 мм. Спочатку співробітники Департаменту сільського господарства (WSDA) знайшли в дуплі дерева велике гніздо, з якого витягли 85 шершнів з двома матками. Однак пізніше дерево розкрили, і всередині виявилося набагато більше комах. В гнізді знаходилося 76 молодих маток і 108 закритих клітин з лялечками, які, ймовірно, також є матками.

Фото: WSDA

Фото: WSDA

Фото: WSDA

"Немає ніяких сумнівів у тому, що якби ми не втрутилися і не знищили це гніздо, у нас було б 200 дорослих маток-королев. Схоже, ми прийшли саме вчасно", - сказав ентомолог Свен-Ерік Спічігер.

Гнізда азіатських шершнів можуть вміщати до 4000 комірок, тому знахідка у Вашингтоні виявилася порівняно невеликою. Всередині було приблизно 776 комірок, 190 личинок, 112 робочих особин, 9 трутнів, 108 закритих осередків з лялечками і 76 маток-королев.

Фото: WSDA

Дослідники вважають, що в цьому районі є інші гнізда, тому продовжать шукати і відловлювати шершнів. Їхня програма розрахована на 3 роки і націлена на повну розчищення території від загарбників, невелика група яких може за пару годин вбити цілий вулик бджіл. Більш того, множинні укуси азіатських шершнів можуть вбити навіть людину.

Фото: WSDA

  • Цього місяця людей в США налякала дивна змія, яка виявилася хижим хробаком, ввезеним з Азії. Більш того, знищити цю інопланетну істоту виявилося досить важким завданням.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації