Лайм

81-річний альпініст зібрався підкорити найвищу вершину на честь жертв коронавірусу: фото

Висота Дхаулагірі - 8167 метрів

Іспанському альпіністові Карлосу Соріано виповнився 81 рік, але він і думати не хоче про спокійне життя пенсіонера. Чоловік щосили готується до підкорення однієї з найвищих вершин Непалу - гори Дхаулагірі висотою 8167 м, пише NY Post. Своє майбутнє сходження Соріано присвятив літнім жертвам пандемії COVID-19.

Фото: https://www.facebook.com/yosuboconcarlossoria

"Я, як людина похилого віку, хочу присвятити це всім, хто пішов з життя через цю жахливу пандемію, цю жахливу кризу", - сказав Соріано, який живе в горах Сьєрра-Гвадаррама.

За своє життя Соріано підкорив 12 вершин-восьмитисячників. Список досягнень чоловік сподівається доповнити Дхаулагірі і Шишабангмою, що зробить його найстарішим альпіністом, що підкорив 14 найвищих гір планети. Соріано має намір полетіти в Непал, як тільки країна зніме обмеження на в'їзд.

Фото: https://www.facebook.com/yosuboconcarlossoria

Фото: https://www.facebook.com/yosuboconcarlossoria

Щоб підготуватися до сходження, альпініст тренується вдома і спить в барокамері, яка відтворює атмосферний тиск, що дорівнює 5000 метрам над рівнем моря. У своєму саду він встановив стіну для скелелазіння, а витривалість тренує, бігаючи по крутих передгір'ях Сьєрра-де-Гвадаррама.

"При всій цій плутанині, яка відбувається в світі, опинитися тут - не найгірше, що могло статися, - констатує спортсмен. - Я ветеран-альпініст. Тепер я трохи старший, але я думаю, що це прекрасна ідея - показати людям, що вони не повинні відмовлятися від певних речей тільки через свій вік".

Фото: https://www.facebook.com/yosuboconcarlossoria

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо