Лайм

Помер режисер Роман Віктюк - нещодавно народного артиста України госпіталізували з Covid-19

Режисерові було 85 років

На 86 році життя помер театральний режисер, народний артист України та Росії Роман Віктюк. Про це 17 листопада повідомили на офіційній сторінці Театру Романа Віктюка в Instagram.

Причини смерті режисера не вказуються, при цьому відомо, що наприкінці жовтня його госпіталізували з коронавірусом до однієї з клінік Москви.

Роман Віктюк Фото: Instagram / Театр Романа Виктюка

"Від нас пішов наш Майстер - великий, неперевершений режисер, учитель, геній, брила, чарівник, який, здавалося б, повинен бути вічно, - йдеться в повідомленні. - Тому що він з інших галактик, з інших світів, звідки приходять ті, хто несуть у світ тільки Світло, Любов, Творчість, Сенси".

Роман Віктюк народився у Львові, де з часом працював актором та режисером у місцевому Театрі юного глядача. Пізніше ставив спектаклі у Твері, Вільнюсі, Одесі, Таллінні, Києві, Ризі, Ленінграді та Москві. За роки кар'єри режисер поставив понад 200 театральних вистав. До числа найвідоміших робіт відносять "Служниці", "Лоліту" та "Мадам Батерфляй", якою у 1991 Віктюк відкрив у Москві іменний театр.

Роман ВиктюкФото: Instagram / Театр Романа Виктюка

Віктюк також відомий активною громадською позицією. У 2012 році режисер підписав відкритий лист із закликом звільнити учасниць гурту Pussy Riot та навіть висловив готовність поручитися за його учасниць.

У 2014 році, коментуючи виданню "Гордон" ситуацію на Донбасі, режисер закликав місцевих жителів вимкнути телевізори і розібратися в усьому "в тиші". Тим, хто не вважає себе громадянином України, Віктюк порадив "дати країні спокій".

Незабаром після новин про смерть Романа Віктюка стало відомо, що режисера поховають у рідному Львові, поруч з батьками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували