Лайм

Перша зірка Vogue в хіджабі завершила кар'єру моделі за релігійними переконаннями

Халіма Аден вирішила представити Сомалі на конкурсі Міс світу

Модель у хіджабі Халіма Аден оголосила про завершення подіумної кар'єри у США. У свої 23 роки дівчина з'явилася на обкладинках британського Vogue, Vogue Arabia і Allure, але робота "поставила під загрозу її релігійні переконання", пише BBC.

У Instagram Аден написала, що робота моделі суперечить її поглядам, а пандемія коронавірусу дала їй час зупинитися і подумати про свої цінності як мусульманки.

"Я можу звинувачувати тільки себе за те, що більше турбувалася про кар'єрні можливості, ніж про те, що було насправді поставлене на карту. Але в чому я дійсно звинувачую індустрію, так це у відсутності стилістів-мусульманок", - сказала вона.

Фото: Getty Images

Як приклад дівчина опублікувала фото, на якому позує з джинсами на голові. "Чому я дозволила їм вдягнути джинси на свою голову, якщо в той час носила тільки спідниці та довгі сукні?" - написала Халима.

Фото: https://www.instagram.com/halima

У Instagram-історіях вона розповіла, що багато разів жертвувала релігією заради роботи: пропускала молитви і погоджувалася виходити на подіум без хіджабу, використовуючи інші предмети одягу, щоб щоб прикрити голову. Аден зізналася, що багато разів плакала в своєму готельному номері після зйомок в рекламних кампаніях, які вважала неправильними. "По правді кажучи, мені було дуже незатишно, - написала вона в Instagram. - Це просто не я".

Халіма народилася в кенійському таборі біженців в сомалійській родині і переїхала в Америку у віці 6 років. Міжнародне модельне агентство IMG Models помітило її, коли у віці 18 років вона стала півфіналісткою конкурсу краси "Міс Міннесота". Незабаром дівчина стала відома тим, що носила хіджаб під час зйомок і на найвідоміших показах, а також знялася з покритою головою в кампаніях брендів Ріанни і Каньє Уеста.

Фото: https://www.instagram.com/halima

"Нелегко бути чорношкірою, мусульманкою, біженцем, дівчиною. Останні 4 роки життя в Америці зламала мій дух. Але з цим покінчено, я сомалійка", - написала Аден.

Коли хейтери порадили їй переїхати в свою країну, модель заявила, що повертається в Сомалі. "Моя прекрасна країна чекає на мене, і мені кортить побачити батьківщину. Я була біженкою в Кенії, аутсайдером в США, але тепер поверну свою ідентичність. Я повертаюся в Сомалі, - написала вона. - Я буду першою міс Сомалі на сцені конкурсу Міс світу. Учасниці, готуйтеся, бо я йду".

Фото: https://www.instagram.com/halima

  • Читайте також на theLime історії 5 моделей віком 70+, у яких є чому повчитися молодим. Вони довели, що вік - лише цифра в паспорті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля