Лайм

Ілон Маск назвав терміни, коли люди можуть опинитися на Марсі - пора збирати валізи

Бізнесмен упевнений, що астронавти висадяться на Червоній планеті вже через 6 років

Поки NASA будує обережні плани повернення на Місяць, Ілон Маск озвучує набагато більш сміливі амбіції. Глава SpaceX і Tesla очікує, що люди висадяться на Марсі вже в 2026-му, і він "цілком впевнений" в цих термінах, пише NY Post.

Фото: Getty Images

"Синхронізація (зближення - прим. Ред) Землі і Марса відбувається приблизно кожні 26 місяців. Одна була цього літа, приблизно через 2 роки буде наступна, і так далі. Тому якщо б ви запитали, [чи будемо ми на Марсі] через шість років, я б сказав дуже впевнено. А якщо нам пощастить, можливо, через чотири роки, - заявив Маск на церемонії нагородження премії Акселя Шпрінгера. - Ми хочемо через два роки відправити туди безпілотний апарат".

Бізнесмен повідомив, що сьогодні найбільше стурбований розробкою технології, яка дозволить багатьом людям відправитися на Марс і зробити життя "багатопланетним".

"Важливо, щоб ми прагнули якомога швидше створити самодостатнє місто на Марсі. Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє на Землі, але вважаю важливим мати підстрахування для життя в цілому", - пояснив він.

  • Також на конференції Маск підтвердив, що перехворів на коронавірус, через що пропустив запуск ракети SpaceX минулого місяця. Нагадаємо, що він здав 4 тести на Covid-19, але отримав різні результати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil