Лайм

Зірки "Володаря кілець" вирішили викупити старий будинок Толкіна і перетворити його на "школу фентезі"

У цьому маєтку були написані книги "Гобіт, або Туди і звідти" і "Володар перснів"

Актори фільмів "Володар перснів" і "Гобіт" вирішили викупити і зберегти для шанувальників Джона Р.Р. Толкіна його будинок в Оксфорді. У цьому двоповерховому маєтку з широкою зеленою галявиною англійський письменник жив з 1930 по 1947 рік і створив свої знамениті твори про гобітів, ельфів і орків Середзем'я, пише CNN.

Фото: CNN

Краудфандингову кампанію "Проект Нортмуд" підтримали найвідоміші актори фентезі-саги, включаючи "Гендальфа" Ієна Маккеллена, "Більбо" Мартіна Фрімена і "Гімлі" Джона Ріса-Девіса. У них є всього 3 місяці, аби зібрати 6 млн доларів, 5 з яких підуть на придбання будинку. Іншу частину витратять на ремонт і створення першого в світі Літературного центру Толкіна. Згідно із задумом, у ньому будуть проходити літературні програми для письменників-початківців і шанувальників Толкіна.

Якщо сума пожертвувань перевищить 6 млн, команда сподівається також відновити сад Толкіна і побудувати у дворі лігво дракона Смауга, якого переміг відважний Бард Лучник під час легендарного походу Більбо Беггінса.

  • Невидані нариси Толкіна про Середзем'я вийдуть в 2021 році. Розповідаємо, що вже відомо про "скарб" письменника - збірнику "Природа Середзем'я", яка побачить світ вже в червні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо