Лайм

Де провести новорічні вихідні в карантин: 5 ідей для всієї родини

Куди можна поїхати навіть взимку

Наближається сезон новорічних свят, під час яких людям хочеться змінити обстановку і поїхати в подорож. Цього року через пандемію коронавірусу багатьом довелося відкласти поїздки на різдвяні ярмарки в Європі до кращих часів. theLime вирішив зробити добірку з ідеями, куди можна поїхати в Україні всією родиною.

Нагадаємо, що офіційні вихідні на Новий рік будуть 25-27 грудня (католицьке Різдво), 1-3 січня (Новий рік) та 7-10 січня (православне Різдво).

Аутлет-містечко "Мануфактура" (Київська область, с. Ходосіївка)

Якщо ви планували поїхати до Європи на новорічні свята і насолодитися там живописною архітектурою, але карантин вніс свої корективи у ваші плани, рекомендуємо звернути увагу на аутлет-містечко "Мануфактура". Це торговий комплекс у Київській області, побудований в стилістиці північно-європейських старовинних міст.

Дістатися туди на машині простіше простого - всього 25 хвилин їзди від центру Києва. Ви зможете прогулятися по "Мануфактурі" і зробити яскраві фото, які будуть асоціюватися у вас з Нідерландами.

Аутлет-містечко "Мануфактура" Фото: pinterest.com

Парк природи "Беремицьке" (Чернігівська обл., С. Беремицьке)

Якщо вас не лякають морози і ви любите гуляти на природі, пропонуємо вам варіант з екопарком.

Всього в годині їзди від Києва (близько 70 км) розташувався унікальний природний парк "Беремицьке", на території якого цілий рік можна побачити безліч цікавих мешканців і насолодитися первозданною природою. Ви зможете відвідати міні-зоопарк і познайомитеся з тваринами найменших розмірів з різних куточків світу. Також зайдете в стайні, де можна не тільки покататися верхи, а й дізнатися історію кожної породи, особливості утримання та розведення коней. У музеї "Диких котів" ви побачите представників роду котячих, які проживають на території України. Одягнувши окуляри віртуальної реальності, оглянете парк з висоти пташиного польоту. Також ви зможете прогулятися екостежкою, покататися на санях або на кареті та насолодитися зимовими пейзажами.

Парк "Беремицьке" Фото: pinterest.com

Чернігів

Якщо ви хочете відкрити для себе нові місця, але не можете з'їздити на свята за кордон, рекомендуємо звернути вашу увагу на Чернігів, який розташований в 140 км від столиці (близько двох годин їзди на машині). Це місто має багату історію і чимало старовинних будівель - пам'яток історичних епох.

Навіть під час карантину ви зможете прогулятися по місту і побачити Чернігівський дитинець - історичну частину міста, в якій спочатку був розташований княжий замок, а згодом Чернігівська фортеця, Будинок Мазепи, Спасо-Преображенський собор, Борисоглібський собор, Троїцький собор, Колегіум, Єлецький монастир, Катерининську і Пятницьку церкви, курган Чорна Могила, а також будівлі XIX - початку XX століть.

Собор святих Бориса і Гліба Фото: pinterest.com

Кам'янець-Подільський

Якщо ви не любите сидіти вдома навіть взимку, радимо поїхати до Кам'янця-Подільського (Хмельницька область). Туди ви можете дістатися на особистому авто - це займе близько 6-7 годин.

Це місто має гарну архітектуру і безліч історичних будівель.

Під час пішохідної екскурсії ви зможете побачити Новопланівський міст, Ратушу, Польський магістрат, Тріумфальну арку, церкву Петра і Павла, Турецький бастіон, перший комерційний банк, Домініканський костел, Будинок Потоцьких, а також головну міську пам'ятку - старовинну фортецю.

Фортеця в Кам'янці-Подільському Фото: pinterest.com

"Золота підкова Львівщини" (Олеський, Підгорецький та Золочівський замки)

Багато туристів полюбляють на різдвяні свята їздити до Львова, гуляти його колоритними вуличками, пити теплий глінтвейн на ярмарку і насолоджуватися різноманітними стравами в кафе. Природно, якщо буде повний локдаун, це все буде недоступно. В цьому випадку зверніть увагу на "Золоту підкову Львівщини" - три замки, які можна відвідати у Львівській області.

Підгорецький замок - один з найкрасивіших ренесансних палаців Європи. Замок закритий на реставраційні роботи, тому для огляду доступні тільки навколишні території, фасад і костел Воздвиження святого Йосипа.

Підгорецький замок Фото: pinterest.com

Олеський замок вважають однією з найстаріших фортець України. Перші історичні згадки про замок досягають ще 1327 року. Стіни цього замку роками зберігають свою унікальну історію, таємниці королів і захоплюючі легенди.

Олеський замок Фото: pinterest.com

Золочівський замок - пам'ятка історії та культури національного значення. Він відноситься до нео голландського типу оборонних споруд і належить до будівель типу "palazzo in fortezzo", тобто поєднує функції оборони і житла. На території також знаходиться Китайський палац, де представлено мистецтво країн Сходу.

Золочівський замок Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співак Олександр Павлік: старший син Віктора Павліка виїхав з України

Син Віктора Павліка Олександр живе у США разом із сином - в іншій країні чоловік займається музикою - що відомо про його життя

6 млн грн за півтори години: Дорофєєва і Лебіга вразили масштабним збором для "Азову" і Чернігова

Надя Дорофєєва і блогер Міша Лебіга випустили спільну пісню і зібрали 6 млн грн для Азову та постраждалих Чернігова

Називав Америку своїм домом: принц Гаррі розсекретив плани отримати нове громадянство

Принц Гаррі повідомив про плани отримати громадянство США - у документах герцог Сассекський вказав зміну місця проживання