Лайм

Помер знаменитий автор шпигунських романів Джон Ле Карре - його книги отримали 17 екранізацій

Британському письменникові було 89 років

Британський письменник Джон Ле Карре помер від пневмонії у віці 89 років. Смерть популярного автора шпигунських романів не пов'язана з Covid-19, повідомляє BBC.

"C великим жалем маємо підтвердити, що Девід Корнуелл (Джон Ле Карре) помер від пневмонії після нетривалої боротьби з хворобою", - йдеться в заяві родини.

Фото: Getty Images

За 50 років кар'єри Ле Карре написав 26 книг, які були опубліковані більш ніж в 50 країнах і переведені на 40 мов. Його романи отримали 17 екранізацій, включаючи блокбастер "Шпигун, вийди геть", "Відданий садівник", "Справа самогубці", серіали "Маленька барабанщица" і "Нічний адміністратор".

Ле Карре народився в 1931 році, навчався в Бернському і Оксфордському університетах, служив у британській розвідці МІ-6 під час холодної війни. Працюючи на державній службі, він змушений був писати під псевдонімом, який незабаром зробив його знаменитістю. Комерційний успіх письменникові приніс роман "Шпигун, що прийшов з холоду", після публікації якого він зміг піти зі служби і присвятив себе літературі.

Смерть Ле Карре в соцмережах вшанували фанати і знамениті колеги. "Цей жахливий рік забрав літературного гіганта і гуманіста", - написав у Твіттері Стівен Кінг. "Найкраще, що можна зробити, щоб вшанувати пам'ять його великого життя і таланту, - це повернутися до "Дзвінку мерця" і перечитати всі його книги. Повна протилежність рутині", - сказав про автора британський актор і письменник Стівен Фрай.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil