Лайм

Іспанські лікарі провели аплодисментами 104-річну пацієнтку, яка вилікувалася від Covid-19

Довгожителька впоралася з пневмонією за 14 днів

Covid-19 особливо небезпечний для людей похилого віку, але в будь-якому віці є місце для боротьби та надії. Так, 104-річна пацієнтка іспанської лікарні Грегоріо Мараньона перемогла пневмонію і під оплески лікарів відправилася додому, повідомляє CNN.

Фото: CNN

Випадок Елени назвали особливо обнадійливим, оскільки похилий вік є одним з головних факторів ризику у інфікованих пацієнтів. 104-річна жінка провела в лікарні 14 днів і впоралася з хворобою без кисневого концентратора.

"Елена повністю одужала, хоча минулого року потрапляла в лікарню через грип. Тепер вона впоралася з пневмонією і Covid-19, - розповів лікар Альваро Алехандро де Онья. - Серед її симптомів була стомлюваність, загальна слабкість, висока температура. Їй знадобилося спеціальне лікування, але нам не довелося вдаватися до кисневої підтримки".

Фото: CNN

Вирушаючи додому, щаслива Елена подякувала лікарям і побажала всім міцного здоров'я. Медики, тим часом, визнали за честь піклуватися про довгожительку.

"Всім приємно бачити, що така пацієнтка одужує, бо ця хвороба пов'язана з безліччю ризиків і в багатьох випадках надзвичайно серйозна. Але Елена є доказом того, що навіть дуже літніх пацієнтів можна вилікувати. І для нас це величезна радість" , - сказав Онья.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theL ime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil