Лайм

Сміття та зарості біля житлового будинку в Китаї приховували 9-метрову статую Будди - кажуть, їй близько тисячі років

Раніше на місці житлового району був храм, який зруйнували в 1980-х

Під житловим будинком у китайському місті Чунцин виявили 9-метрову статую Будди, яка роками ховалася під сміттям і мертвими деревами. Подейкують, монументу близько тисячі років, і хто знає, скільки б ще він був захований, якби не рішення місцевих чиновників навести лад у житлових кварталах.

Як пише Inkstone, раніше на місці житлових будинків знаходився храм. Його побудували на початку XX століття і знесли в 1987 році. Вже на початку 90-х там же з'явилися багатоповерхівки.

Фото: Twitter / @fulangong

Статуя непогано збереглася, що правда, не вистачає голови. За однією з версій, вона була втрачена ще в 50-х - тоді комуністи вже прийшли до влади, але Культурна революція ще не відбулася. Та найцікавішим залишається той факт, що деякі жителі прожили в цьому районі вже понад 30 років, і навіть не підозрювали, що під будинком ховається Будда.

Фото: Twitter / @fulangong

Фото: Twitter / @fulangong

У свою чергу, влада висловила побоювання через основу статуї, яка не вселяє довіри. До того ж Будда знаходиться на важкодоступній кручі і постійно піддається впливу води, що може загрожувати обвалом у будь-який момент. Найближчим часом експерти з культурної спадщини мають намір вивчити знахідку та вжити всіх необхідних заходів для її збереження.

  • Літня жителька Польщі почала прибирання в будинку, і виявила в старому батьківському дивані дуже незвичайну схованку. Пенсіонерці довелося дзвонити в поліцію, але там їй спершу навіть не повірили.
  • Тим часом у США полюють за скарбом гангстера "Голландця Шульца". Два приятеля впевнені, що от-от розбагатіють на $150 млн, адже вони наблизилися до кладу бутлегера як ніколи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пропрацьовуємо багато моментів: Наталка Карпа розповіла про складні стосунки з чоловіком-військовим

Українська співачка Наталка Карпа розповіла про непрості стосунки з чоловіком-військовим. Знаменитості вдолося зберегти сім'ю

За себе не соромно: Положинський поділився висновками після 2 років служби в ЗСУ та показався у формі

Олександр Положинський 2 роки служить у ЗСУ - лідер гурту Тартак показав військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних