Лайм

Літній чоловік впав в океан, але врятувався на плавучому маяку - до нього він добирався 2 км

64-річний моряк провів у воді кілька годин

Рятувальники знайшли на плавучому маяку 64-річного австралійця, який впав з яхти в океан. Чоловік провів у воді кілька годин і проплив 2 км, щоб дістатися до рятівної опори, пише The Guardian.

Яхту досвідченого моряка Девіда Сімпсона виявили на мілині біля острова Брібі на південно-східному узбережжі Квінсленда. Двигун все ще працював, а на борту знаходилися собака і телефон. 30 рятувальників вирушили на пошуки чоловіка на вертольотах, катерах і водних мотоциклах, і через 3 години знайшли його на плавучому маяку в 2,5 км від яхти.

Фото: The Guardian

Сімпсон розповів, що намагався закріпити на яхті шлюпку, але хвиля вдарила борт, і його викинуло в океан. Чоловік проплив близько 2 км, щоб дістатися маяка, а потім піднявся по сходах на платформу. Крім незначних травм, 64-річний моряк повністю здоровий.

Опинившись у безпеці, чоловік використав маяк, щоб привернути увагу кораблів. Він прикривав його руками, передаючи сигнал SOS. Контейнеровоз, що проходив транзитом, підхопив повідомлення, і незабаром Сімпсона врятували.

"Йому дуже, дуже пощастило. Деякі рятувальні операції закінчуються не так добре, як ця, і ми дуже раді, що все так склалося, - сказав співробітник водної поліції. - Варто нагадати, що розумно носити рятувальний жилет, якщо ви подорожуєте на човні один".

  • Раніше рибалка знайшов в океані "скарб" вартістю понад мільйон доларів. На жаль, законно продати його неможливо, адже скарбом виявилися 33 кг кокаїну в брикетах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадій Вітер розповів, що розчарований поведінкою Олега Винника. Наразі знаменитості не спілкуються

Ексдружина Потапа висловилася про заміжжя доньки, яка живе в Польщі

Ірина Горова розповіла про особисте життя доньки Наталі. Дівчина вийшла заміж та проживає у Польщі

Злата Огнєвіч розсекретила, чи піде знову у політику

Співачка Злата Огнєвіч розповіла, чи планує повертатися у політику. Артистка пригадала свій попередній досвід