Лайм

Австралієць плавав у річці і потрапив крокодилові у пащу - його врятував міцний череп і щасливий випадок

Чоловік руками розтиснув щелепи рептилії

44-річний австралієць вирішив поплавати в річці, як раптом відчув на маківці гострі зуби крокодила. Щоб вижити, йому довелося розтиснути щелепи хижої рептилії голими руками.

The Guardian пише, що потерпілий отримав лише невеликі рвані рани на шкірі голови, обличчі, плечі та пальці. На думку лікарів, йому дуже пощастило, що кістки його черепа виявилися досить міцними, а крововтрата - мінімальною.

Фото: Wikimedia

"Він засунув руки в щелепи, щоб відірвати їх від голови, після чого щелепи стиснулися на вказівному пальці його лівої руки, - сказав фельдшер. - Звільнившись, він повільно поплив до берега за допомогою. Він боявся, що тварина знову нападе, але, на щастя, цього не сталося".

У лікарню міста Кернс потерпілого доставили в стабільному стані, і лікарі зраділи благополучному результату сутички.

"Якби крокодил укусив його за шию або горло, де знаходяться основні кровоносні судини, це могло б закінчитися смертю, - сказав лікар. - У нього досить твердий череп, і на ньому не було ніяких переломів або тріщин".

Парк Лейк-Плесід біля річки Беррон, де стався напад, є популярному місцем відпочинку серед жителів Кернса. Там постійно виникають проблеми з крокодилами, і всього два тижні тому офіцери намагалися зловити двометрову рептилію, яку помітили на березі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування