Лайм

1 сезон "Голосу країни" вийшов 10 років тому: як і чим сьогодні живе його переможець Іван Ганзера

Співак має дружину і дочку, проте втратив батьків

У 2011 році в першому сезоні популярного телевізійного шоу "Голос країни" переміг Іван Ганзера, який запам'ятався глядачеві зворушливою фінальною піснею "Не плач, тато!". theLime вирішив згадати історію співака та розповісти, чим і як він живе сьогодні.

Ганзера народився 25 грудня 1987 року в маленькому селі на Харківщині. У батька, Миколи Івановича, було 10 гектарів землі, а мати працювала на пошті.

Через родову травму у хлопчика з самого дитинства були проблеми із зором. Батькам настійно рекомендували віддати його до харківського спецінтернату для людей з вадами зору та сліпих дітей. 4-річний Іван провів там два дні, після чого батько забрав його додому.

Іван Ганзера в дитинстві Фото: Facebook / Іван Ганзера

Коли хлопчикові було 6 років, помер його старший брат. Незабаром після цього мати Ганзери прийняла рішення віддати сина до музичної школи по класу акордеона, щоб в майбутньому він зміг заробляти на життя музикою. Тим більше, що він з ранніх років нею цікавився.

Що правда, вчитися в музичній школі Івану було не так просто через проблеми із зором, та й особливого ентузіазму хлопчик не виявляв. Мама, яка навіть не знала нот, стала містком між викладачем музики та сином: учитель записував ноти звичайними літерами, мати читала, а Іван запам'ятовував їх як вірші.

Фото: Facebook / Іван Ганзера

Поступово Іван втягнувся і навіть почав брати участь в різних конкурсах не тільки як акордеоніст, але і як співак. У 14 років хлопчика почали запрошувати виступати на святах та весіллях. Таким чином він уже заробляв свої перші гроші, чим суттєво підтримував сімейний бюджет.

Після закінчення школи Іван влаштувався на роботу в сільський клуб і став його художнім керівником. Батьки всіляко підтримували його починання - обладнали вдома спеціальну музичну студію. Через деякий час Ганзеру запросили стати одним із солістів Молодого театру Вадима Мулермана.

У 2011 році 23-річний Іван вирішив подати заявку на участь в телевізійному шоу "Голос країни" - хлопець особливо не сподівався на успіх і пообіцяв собі, що це буде його остання спроба.

Тоня Матвієнко та Іван Ганзера на шоу "Голос країни" Фото: Facebook / Іван Ганзера

Більш того, він не був упевнений, що заявка взагалі дійде, тому що в його селі був не дуже хороший інтернет. Проте Іван отримав запрошення на прослуховування. Коли Ганзера заспівав перед суддями, до нього обернулися всі чотири крісла, і своєю наставницею він обрав солістку гурту "Нічні снайпери" Діану Арбеніну, голос якої нагадав йому вчительку з музики.

Перший час працювати із зірковим тренером Івану було важко, але згодом вони потоваришували. Співака засмучував той факт, що багато користувачів соцмереж були впевнені, що за нього голосують тільки через жалість, і навіть закликали Івана піти з програми. Він всерйоз замислювався про це, але Арбеніна та батьки Івана відрадили його від цього кроку.

Батько співака, Микола Іванович, всіляко підтримував сина, обнадіював на перемогу. Саме тому Ганзера у фіналі заспівав зворушливу пісню "Не плач, тато!" і присвятив її рідній людині.

У фінальному поєдинку з Тонею Матвієнко Іван набрав 56% голосів глядацької аудиторії й став переможцем першого сезону "Голосу країни", підписавши п'ятирічний контракт з компанією Universal Music Group. На початку 2012 року вийшла російськомовна версія пісні "Не плач, тато", яку часто можна було почути по радіо. Влітку Іван виступив на фестивалі "Слов'янський базар" у Вітебську (Білорусь).

Дебютний диск Івана Ганзери "Я не могу тебя терять" вийшов в кінці 2012-го, а в 2013-му співак зняв свій перший кліп на пісню "Весна похожа на тебя". Навесні 2013 року Ганзера вирішив розірвати контракт з Universal Music Group і заявив, що компанія допустила низку серйозних помилок в його продюсуванні. Співак почав самостійно розвивати свою кар'єру.

У грудні 2015 року Ганзера випустив свій другий альбом, який називається "Хто має долар, сало їсть". Рік по тому хлопець став рекордсменом за кількістю виступів на Донбасі для українських військових. Виконавець відвідував гарячі точки та навіть створив для таких концертів спеціальний репертуар.

Особисте життя

Під час телевізійного проекту склалося й особисте життя співака - Іван зустрів дівчину Ольгу, на якій незабаром одружився.

Іван Ганзера з Ольгою Фото: Facebook / Іван Ганзера

Як згадував сам співак, історія їхнього знайомства була доволі курйозною. Після одного з ефірів "Голосу країни" всіх учасників буквально виштовхали фотографуватися з шанувальниками і давати автографи. Ганзера в той день сильно хвилювався через невдалий виступ. Зробивши кілька фото, він вже хотів йти, як до нього підійшла дівчина, але він їй відмовив. Вона пішла до тата артиста й сказала: "Дивіться, яка цяця: пару раз показали по телевізору, а так вже зазнався!". Батько покликав сина, і молоді люди трохи поспілкувалися. Пізніше почали листуватися в соціальних мережах, почали зустрічатися й одружилися. 4 лютого 2014 року у них народилася дочка Софія.

Іван Ганзера з дружиною та донькою Фото: facebook.com/ivan.ganzera

У 2015 році родину співака приголомшила страшна новина - у його матері діагностували онкологію. Ганзера хапався за будь-яку можливість заробити на лікування рідної людини, звертався до небайдужих у соцмережах. Крім того, родина артиста продала сімейний автомобіль, який Іван подарував батькові після перемоги у вокальному шоу.

Іван Ганзера з батьками Фото: facebook.com/ivan.ganzera

Незважаючи на всі зусилля, мати Івана померла в 2017 році, і на цьому труднощі не припинилися. У січні 2021 року на 66-му році життя помер і батько.

"Ще до вчорашнього дня я був дитиною. Так, це дивно. Але саме так десь на підсвідомому рівні я і вважав. Тепер, певно, все. Навіть формально мене так не назвеш", - вказав він у Facebook.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності